Apple će danas predstaviti nove uređaje, no hoćemo li vidjeti i iPhone 12?

Glasine kažu kako će Apple novu generaciju iPhonea predstaviti sljedeći mjesec, a da je današnja konferencija rezervirana za nove satove i tablet.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.09.2020. / 07:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U neko normalno vrijeme glavna tema razgovora ljubitelja Applea uoči rujanske konferencije bili bi novi modeli iPhonea koje bi Tim Cook i ekipa trebali predstaviti. No kako je pandemija poremetila puno toga u našim životima, tako je utjecala i na Apple koji će, čini se, novu generaciju iPhonea predstaviti tek sljedeći mjesec, no to ne znači da rujan neće proći bez uzbuđenja i novih uređaja s logom jabuke.

Američka kompanija večeras će na virtualnoj konferenciji predstaviti nekoliko novih uređaja, a iako se najviše govori o satovima i tabletima, nećemo isključiti mogućnost iznenađenja i predstavljanja nekih neočekivanih gadgeta ili čak novog iPhonea.

Slika nije dostupna Nastavlja se dominacija jedne kompanije: Objavljen popis najprodavanijih telefona prve polovice 2020. godine

Ono što je očekivano, to je nova generacija Apple Watcha, Series 6, koja bi dizajnom trebala biti slična svom prethodniku, a pored klasičnih hardverskih poboljšanja ispod haube, najviše će biti fokusirana na opcije koje će korisnicima pomoći u praćenju zdravstvenog stanja i vođenja zdravijeg života. Jedan od hvale vrijednih noviteta koji očekujemo jest i mjerenje zasićenosti krvi kisikom. Očekuje se kako će ova opcija raditi na sličan način kao i praćenje otkucaja srca - u pozadini će pratiti zasićenost i, ako sat primijeti nekakve anomalije i spuštanje zasićenosti ispod određenog postotka, o tome će obavijestiti korisnika. Također, Apple bi mogao nadograditi i opciju EKG-a.

Pored šeste generacije koja će imati sve najjače opcije, Apple bi mogao predstaviti i još jednu, jeftiniju verziju svog pametnog sata s kojom će zamijeniti model Series 3 koji je i dalje u prodaji. Apple Watch SE (ili kako će se već zvati) trebao bi stajati 199 dolara, imat će snažniji hardver u odnosu na treću generaciju, no ne i sve napredne opcije za praćenje zdravlja kakve ima Apple Watch Series 5 i kakve će imati "šestica".

Apple One

Velike novitete mogu očekivati i ljubitelji Appleovih tableta pa će kompanija predstaviti "radikalno redizajniran" iPad Air 4 koji bi dizajnom trebao biti prilično sličan modelu Pro, što znači da će imati ekran od ruba do ruba, bez Home tipke. Neće imati niti Face ID pa bi se za otključavanje trebao koristiti Touch ID koji će Apple smjestiti na bočnu tipku novog tableta, što je rješenje kakvo Apple dosad još nije koristio.

Već se neko vrijeme govori kako će Apple predstaviti i Apple One, zajednički pretplatnički servis više usluga u okviru kojeg će njihovi korisnici moći povezati npr. Apple Music, TV+ i News u istu pretplatu, po manjoj cijeni u odnosu na plaćanje pojedinačnih servisa. Očekujemo i novitete vezane uz softver i tradicionalnu godišnju nadogradnju operativnih sustava za mobilne uređaje, satove i Macove te novi tvOS. Apple je već prikazao dio tih noviteta na posljednjoj konferenciji tijekom lipnja, a sada bi trebali saznati više detalja, kao i datum dostupnosti.

Slika nije dostupna Imate li iPhone ili Apple Watch? Veće su šanse da ćete dogovoriti spoj putem Tindera i sličnih aplikacija u odnosu na vlasnike Androida

Na internetskim stranicama koje prate tehnologiju i Apple nagađa se i drugim potencijalnim uređajima koje bi Apple mogao predstaviti pa se tako spominju slušalice AirPods Studio, AirTags, novi model Apple TV-a pa čak i nove modele Macova, no vjerojatno je da neće sav hardver predstaviti danas, već će nešto ostaviti i za konferenciju koja bi se, prema medijskim nagađanjima, trebala održati sljedeći mjesec i na kojoj će predstaviti toliko očekivanu novu generaciju iPhonea.

Izvor: 9to5 Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti