Imate li iPhone ili Apple Watch? Veće su šanse da ćete dogovoriti spoj putem Tindera i sličnih aplikacija u odnosu na vlasnike Androida

Nije važno samo kakvu ste profilnu sliku odabrali na Tinderu i drugim aplikacijama za upoznavanje, već je prilično važan i brend telefona koji koristite.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.09.2020. / 08:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Može li pametni telefon koji koristite biti ključan u pronalaženju vaše ljubavi života? Iako se čini da model smartphonea ne bi trebao imati nikakve veze s odabirom osobe s kojom ćete izaći na spoj ili završiti zajedno, istraživanje kompanije CompareMyMobile pokazuje da u često ipak postoji neka (tajna) veza. Tvrtka je analizirala više od 50 tisuća akcija (swipe lijevo i desno, match) na aplikacijama za online dating u 15 velikih gradova, a rezultati koji su dobili i više su nego zanimljivi.

Slika nije dostupna Prate svaki naš korak: Najpopularnije dating aplikacije šakom i kapom dijele naše osobne podatke oglašivačima

Za potrebe istraživanja napravili su lažne profile na stranicama za upoznavanje u 15 velikih gradova. Svi su takvi lažni profili bili potpuno identični, osim po brendovima tehnoloških kompanija koje su koristili.

Rezultate koje su dobili prilično su zanimljivi te pokazuju da su na aplikacijama za upoznavanje puno popularniji i atraktivniji korisnici Appleovih uređaja - iPhonea, Apple Watcha i slušalica AirPods. Rezultati tako pokazuju da veći utjecaj na to hoće li netko svajpati desno vaš profil ima telefon koji koristite, nego profilna slika koju postavite na Tinderu i sličnim aplikacijama. Vjerovali ili ne, ali istraživanje je pokazalo da profili na kojima je prikazan iPhone imaju čak 76 posto veće šanse za listanje udesno, odnosno lajkanje tavih korisnika. Veću šansu za desnim svajpanjem imaju i korisnici Appleova sata (61 posto), dok je 41 posto veća šansa da će netko svajpati desno ako koristite AirPods.

Telefoni, ilustracija AI će spasiti korisnike od lažnih profila na Tinderu i drugim stranicama za upoznavanje

Osim Appleovih uređaja, veće šanse za desni svajp imaju i vlasnici Samsungovih telefona (19 posto), dok ostali Androidi ne stoje tako dobro. Tako ako imate Googleov telefon, šanse za desni svajp su manje 10 posto, korisnici Huaweija (23 posto) i OnePlusa stoje još gore (30 posto), dok najlošije stoje vlasnici BlackBerryja. Vlasnici uređaja koji su nekoć bili statusni simboli poslovnjaka i onih malo dubljeg džepa najmanje su atraktivni na aplikacijama za spojeve te je šansa za listanje udesno manja za 74 posto za osobe s BlackBerryjem u džepu.

Izvor: Hype Beast
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti