Apple će predstaviti četiri nova modela iPhone uređaja?

Hoće li Apple ove godine predstaviti čak četiri nove modela svoje uzdanice koja ih drži na vrhu svjetskog tržišta?

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 12.05.2017. / 07:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ne znamo kakvo će točno biti ljeto, iako nam predviđaju “pakao na zemlji” kada je u pitanju vremenska prognoza za naš kutak planete, ali jesen bi mogla biti iznimno vruća. Barem kada su u pitanju fanovi Applea, odnosno konkretnije iPhone pametnog telefona. Rujan je rezerviran, kao i svake godine, za veliki Appleov event na kojem predstavljaju svoje nove modele, a ova će godina, sada više nema nikakvih dvojbi, biti posebna po mnogočemu. Navršava se deset godina otkako je pokojni Steve Jobs predstavio prvi iPhone, stoga su u Appleu, sasvim logično, odlučili konačno na tržište izbaciti pametni telefon koji će biti dostojan desete godišnjice jednog od najpoznatijih uređaja u povijesti tehnologije. Ako je suditi po sve češćim objavama širom interneta, novi iPhone (8, 10 ili kako će se već zvati) doista bi mogao opravdati iščekivanje i očekivanja, a nova objava Stevea Hemmerstoffera, poznatijeg kao OnLeaks, prema pisanju Forbesa, više je nego relevantna jer je OnLeaks jedan od najpouzdanijih izvora kada su u pitanju predviđanja izgleda i performansi raznih uređaja.

 

OnLeaks je tako objavio novi “render” novog iPhonea, na osnovu dostupnih mu “insajderskih” informacija, u suradnji s MySmartPrice. I sada gotovo pa i nema dvojbi da će novi model Appleovog smartphonea imati zaslon “od ruba do ruba”, kućište obloženo staklom, stiže bez fizičke “Home” tipke i ima vertikalno pozicioniranu dvostruku stražnju kameru. Ne vidi se ni senzor otisaka prstiju, koji će, što predviđaju gotovo svi koji se bave “gledanjem u kristalnu Appleovu kuglu”, biti integriran izravno u zaslon iPhonea, čak i pod uvjetom da to znači nešto kasniju isporuku uređaja… Vijestima iz Applea, vezano uz njihove pametne telefone, tu nije kraj jer se ove godine očekuje i predstavljanje novog, vrlo uspješnog modela iPhone SE. Trebao bi se zvati iPhone SE 2 ili iPhone SE Series 2 (kao u slučaju Apple Watcha) ali to je zapravo manje bitno. Još krajem prošle godine je jedan od najcjenjenijih analitičara koji prate Apple, Ming Chi-Kuo najavio kako će se druga generacija iPhone SE modela pojaviti na tržištu u drugoj polovici 2017. stoga su i ova najnovija predviđanja na istom tragu.

Ako je točno sve što se najavljuje, onda bismo ove godine mogli svjedočiti predstavljanju čak četiri nova modela iPhone uređaja. Novom iPhone 8 (ako će se tako zvati), značajno poboljšanim modelima iPhone 7S i iPhone 7S Plus, te novom modelu iPhone SE 2.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti