Apple priprema najveći broj hardverskih noviteta u povijesti

Iako i u prvoj polovici godine možemo očekivati nove Appleove proizvode, najviše noviteta kompanija je pripremila početak rujna i jesen.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.01.2022. / 10:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Čini se kako je pred Appleom i svim ljubiteljima ove kompanije velika jesen prepuna noviteta. O tim novitetima glasine kruže već neko vrijeme, no mediji su očekivali kako će nove proizvode Apple predstaviti u više navrata tijekom godine, ali prema posljednjim informacijama Marka Gurmana, čini se kako su se fokusirali na drugi dio godine.

Slika nije dostupna Novi povijesni uspjeh Applea: Tržišna vrijednost dosegla nevjerojatna 3 bilijuna dolara

To ne znači da to rujna ne treba očekivati nikakve novosti. Dapače, krajem ožujka ili u travnju Cook bi trebao predstaviti novi model svog najjeftinijeg telefona (treću generaciju iPhonea SE), vjerojatno novu generaciju iPada Air te možda jedno novo računalo. Lipanj je vrijeme za konferenciju na kojoj će glavni fokus biti na softveru i operativnim sustavima za mobilne uređaje i računala, što ne znači da nećemo vidjeti neki novi uređaj, no najvažnije je sačuvano za jesen.

U razdoblju od rujna, kako kaže Gurman, očekuje nas najveći broj hardverskih noviteta u povijesti Applea. Jasno, tada očekujemo nove modele iPhonea (vjerojatno 4 modela), zatim najavljuje tri modela Apple Watcha (pored standardnih modela možda vidimo i novi model SE ili robusni model za aktivne korisnike) i novu generaciju slušalica AirPods Pro.

Također, na svoje će doći i ljubitelji tableta i računala. Apple bi trebao predstaviti nove generacije jeftinijeg iPada te iPada Pro, kao i jeftiniji model MacBooka Pro, nadograđeni iMac, novi Mac Pro, a posebno će biti zanimljivo vidjeti što pripremaju sa svojim najpopularnijim prijenosnikom. Naime, prema ranijim glasinama, možemo očekivati najveći redizajn MacBook Aira do sada. Naravno, sva nova računala trebao bi pokretati Appleov čipset M1 ili njegov nasljednik.

Slika nije dostupna Apple je ponovno na vrhu tržišta pametnih telefona

S obzirom na to da je to jeseni ostalo još dosta vremena, jasno je kako će se tijekom sljedećih mjeseci pojavljivati brojne nove glasine o uređajima koje Apple priprema i namjerava predstaviti ove godine.

Izvor: 9to5Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti