Apple priprema novitet za iPhone 15 o kojem se govori već neko vrijeme

U nekim Appleovim uređajima već se nalazi priključak USB-C, a čini se kako bi od sljedeće godine on mogao zamijeniti Lightning port i na iPhoneu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.05.2022. / 16:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kako EU želi uvesti standardizaciju punjača, to bi značilo da nadolazeći modeli iPhonea više ne bi smjeli koristiti trenutačni priključak Lightning s kojim se aktualni Appleovi telefoni povezuju s punjačem i računalima te bi ga trebao zamijeniti USB-C. No proteklih mjeseci na mreži su se mogle pročitati informacije kako je Apple pronašao rupu u zakonu, odnosno način na koji bi mogao izbjeći implementaciju USB-C priključka, a to je s telefonom koji neće imati niti jedan priključak i punit će se isključivo bežično.

Slika nije dostupna Baterija na novim generacijama iPhonea mogla bi se puniti samo bežično

Iako takav scenarij nije nemoguć, analitičar koji dugo godina prilično uspješno prati Apple Ming-Chi Kuo smatra kako će Apple ipak pričekati s bežičnim punjenjem. Cookova kompanija, prema njegovim izvorima, trenutačno radi na iPhoneu s USB-C priključkom - takav model ne treba očekivati ove godine, no mogao bi se pojaviti na iPhoneu 15.

Osim što bi se uvođenjem ovog priključka budući modeli iPhonea mogli puniti s brojnim postojećim punjačima, Kuo kaže kako bi se s podrškom za USB-C iPhone mogao brže puniti te da bi prijenos sadržaja mogao biti brži.

Ako se zaista odluče na taj potez, to ne bi bilo prvi put da je Apple ugradio USB-C u neki od svojih uređaja - neki modeli iPad i Macova već imaju taj priključak, tako da niti njegovo uvođenje u iPhone ne bi trebalo biti neko preveliko iznenađenje.

iPhone X (Foto: AFP) Student zamijenio priključak na starom iPhoneu pa ga na eBayu prodao za čak 86 tisuća dolara

Naravno, kao i uvijek u ovakvim situacijama, riječ je o glasini koja se, iako dolazi iz pouzdanog izvora, i ne mora ostvariti.

Izvor: Android Police
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti