Student zamijenio priključak na starom iPhoneu pa ga na eBayu prodao za čak 86 tisuća dolara

Modificirani iPhone X nije namijenjen za svakodnevnu uporabu te se na njemu ne smije nadograđivati operativni sustav.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.11.2021. / 08:10

iPhone X (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dok većina proizvođača smartphonea koji rade na Androidu za punjenje uređaja koriste USB-C, Apple i dalje ide svojim putem te koristi Lightning konektor. Njihovu odlučnost u tome da ne koriste USB-C može promijeniti samo regulativa te smo pisali kako je nedavno EK donijela odluku o standardizaciji punjača. Cilj regulative je standardizacija punjača, tj. utora za povezivanje s punjačima te korištenje samo jednog standarda (USB-C) kako bi se različiti punjači mogli koristiti na svim uređajima, čime bi se smanjio električni otpad.

Slika nije dostupna Apple je zamjenu zaslona na iPhone 13 učinio gotovo nemogućom za sve neovlaštene servise

Jedan je student odlučio je uzeti stvari u svoje ruke te napraviti, odnosno modificirati iPhone tako da umjesto Lightninga ugradi USB-C priključak. Ken Pillonel u tome je i uspio, a o njegovom iPhoneu raspisali su se brojni tehnološki mediji. Tu je pažnju odlučio iskoristiti kako bi zaradio te je taj jedinstveni iPhone na svijetu odlučio prodati putem eBaya.

Na svom kanalu na YouTubeu objasnio je kako je zamijenio Lightning konektor s USB-C priključkom na starijem modelu iPhone X, no upozorio je kako njegov modificirani telefon ima neka ograničenja kojih se treba pridržavati, ako želite da ovaj telefon radi. Naime, taj iPhone nije namijenjen za korištenje kao glavni telefon te ga ne treba svakodnevno koristiti, ne smije ga se rastavljati, niti nadograđivati operativni sustav na njemu. Dakle, riječ je o uređaju za ljubitelje Applea i kolekcionare.

Slika nije dostupna Apple ima zanimljiv plan za zaštitu privatnosti: Sadržaj na ekranu iPhonea moći će vidjeti samo njihovi vlasnici

Početna cijena ovog telefona iznosila je samo jedan dolar, no potražnja za njih bila je iznimno velika, a neki su za modificirani iPhone s USB-C priključkom ponudili čak 100 tisuća dolara.

Ipak, te su ponude povučene, no neki su korisnici i dalje bili uporni spremni potrošiti veliki novac na ovaj telefon. Najveća sljedeća ponuda biznosila je 86 tisuća dolara te je na kraju to bila konačna cijena po kojoj je iPhone prodan.

Izvor: The Verge

 
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti