Apple je zamjenu zaslona na iPhone 13 učinio gotovo nemogućom za sve neovlaštene servise

Apple je odlučio zamjenu zaslona na iPhone 13 učiniti izuzetno teškom, što je loša vijest kako za korisnike, tako i za neovisne servise mobitela.

Branimir Vorša | 05.11.2021. / 08:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Oštećeni zaslon na smartphone uređaju jedan je od čestih problema i jedino rješenje je, naravno, njegova zamjena, no u Appleu su odlučili otežati zamjenu zaslona od strane neovisnih servisa mobitela, osim ako isti znaju kako mikrolemiti, odnosno uspješno ukloniti mikročip s originalnog ekrana i zalemiti isti na zamjenski ekran. U protivnom, ako se to ne učini, opcija prepoznavanja lica više neće raditi na uređaju.

Slika nije dostupna Studenti tužili Apple: Od američke kompanije traže da im isporuče punjač i plate 16 dolara

Slika nije dostupna Zbog nestašice čipova Apple smanjuje proizvodnju iPhonea 13

Zamjena zaslona na pametnim mobitelima predstavlja dobar dio posla većine servisa mobitela, pa je ovaj potez iz Applea njima samo otežao i zakomplicirao taj postupak.

Naravno, službeni Appleovi servisi nemaju problem s navedenom zamjenom zaslona na iPhone 13, jer imaju softver koji može natjerati iPhone 13 da prihvati zamjenski zaslon s par klikova mišem, piše portal iFixit.

No mnogi neovisni servisi nisu dio službenog Appleovog Repair Provider programa, koji navodno ima vrlo invazivne uvjete pa im preostaje da se snađu kako znaju u pokušaju zamjene zaslona na navedenim uređajima.

Ako želite vidjeti kako točno izgleda mikrolemljenje mikrokontrolera sa starog na zamjenski zaslon, pogledajte niže priloženi video. Isto tako upozoravamo korisnike da ovakvo što nikako ne pokušavaju učiniti sami.

Popravak ili zamjena zaslona u službenom servisu može biti vrlo skupa, no obzirom na ovaj potez iz Applea, alternativa je zamjenski zaslon kod neovisnog servisera, ali uz moguće žrtvovanje funkcije prepoznavanja lica iPhone13 uređaja. Sve u svemu, službeni servis možda je najskuplja opcija, ali je čini se trenutno i jedina koju korisnici tih uređaja imaju.

Slika nije dostupna Baterija na novim generacijama iPhonea mogla bi se puniti samo bežično

Iz Applea američkim medijima nisu odgovorili na upite o navedenom.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti