Apple s najavom novog iPhonea zagolicao maštu ljubitelja kompanije: Pripremaju veliko iznenađenje?

Vlasnici Appleovih telefona koji pristupe stranici za najavu konferencije, moći će u proširenoj stvarnosti svjetleći Appleov logo projicirati na objekte u svojoj okolini. Na ekranima telefona naravno.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.09.2021. / 07:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Apple je i službeno najavio datum konferencije na kojoj će predstaviti novu generaciju svojih telefona iz generacije iPhone 13. Bit će to sljedeći utorak, 14. rujna u 19 sati po hrvatskom vremenu, a kako to epidemiološke mjere ne dopuštaju, kao i prošle godine neće biti okupljanja zaposlenika i novinara, već ćemo svi uživati samo u streamu. Upravo je to i naziv konferencije - “California stream”.

Mediji već mjesecima pišu o opcijama novih proizvoda koje bi Apple trebao predstaviti na te očekujemo telefone, novu generaciju pametnog sata, a možda i nove slušalice, iPad i računala - iako bi ostale gadgete kompanija mogla predstaviti na posebnim konferencijama.

Slika nije dostupna Nema mobilnog signala, nema problema: Novi modeli iPhonea imat će podršku za satelitsku komunikaciju?

Što se iPhonea 13 tiče, Apple u ovoj generaciji ne bi trebao mijenjati sam dizajn, kao niti dijagonale ekrana. Dakle, ono što možemo očekivati su iPhone 13 i iPhone 13 Pro s ekranima dijagonale 6,1 inč, iPhone 13 mini s 5,4-inčnim ekranom te model Pro Max s 6,7-inčnim ekranom. Među novitetima, pored klasičnog jačeg hardvera, odnosno snažnijeg procesora, bolje grafike, i kvalitetnijih kamera očekujemo i baterije većeg kapaciteta i veću frekvenciju osvježavanja ekrana (120Hz, no nije poznato hoće li to biti samo na modelima Pro ili na svim modelima iPhone 13), zatim manji notch u kojem se nalazi kamera za snimanje selfija, a sama najava ove konferencije otkrila nam je kako bi na nadolazećim modelima telefona Apple mogao veliki naglasak staviti na tehnologiju proširene stvarnosti (AR).

Naime, korisnici iPhonea koji na svojim telefonima otvore stranicu s najavom konferencije i kliknu na Appleov logo, moći će tehnologijom proširene stvarnosti na ekranima svojih mobilnih uređaja isti svjetleći logo projicirati i na objektima u svojoj blizini. Ovakva najava zagolicala je maštu ljubitelja kompanije jer postoji mogućnost da Apple priprema i neko veliko AR iznenađenje sljedeći tjedan.

Slika nije dostupna Nema mobilnog signala, nema problema: Novi modeli iPhonea imat će podršku za satelitsku komunikaciju?

Prošle godine je zbog situacije s novim koronavirusom Apple imao problema s isporukom telefona te je za nekim modelima vladala puno veća potražnja u odnosu na ponudu. Jedna od stvari koja je obilježila ovaj dio godine na tehnološkom tržištu jest nedostatka čipova koji se osjeti u gotovo svim kategorijama proizvoda. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li zbog toga i Apple imati problema s proizvodnjom iPhonea, iako je dio medija ranije objavio kako su Cook i ekipa ipak na vrijeme osigurali dovoljnu količinu čipova i komponenata.

Što se ostalih uređaja koje bi Apple sljedeći tjedan mogao predstaviti tiče, spomenimo redizajnirani pametni sat te bi Apple Watch Series 7 trebao imati veći ekran (41 i 45 mm), zatim slušalice AirPods od kojih također možemo očekivati novi dizajn i dodatna poboljšanja. Što se tiče novih tableta i računala, Apple će ih vjerojatno predstaviti u drugoj polovici rujna ili tijekom listopada.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti