Dobre vijesti za sve koji misle kupiti iPhone: Nova generacija imat će baterije većeg kapaciteta

Modeli iPhonea 13 trebali bi imati baterije većeg kapaciteta u odnosu na aktualnu generaciju, a najveće povećanje očekuje se od modela Pro koji bi trebao imati 18 posto veću bateriju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.06.2021. / 11:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Za nešto više od 3 mjeseca Apple bi trebao predstaviti novu generaciju iPhonea. O modelima iz serije 13 znamo već puno toga zahvaljujući glasinama koje kruže već mjesecima, a posljednje glasine govore da bi novi telefoni trebali imati baterije većeg kapaciteta. Snažnije baterije još je ranije spominjao poznati analitičar koji prati Apple Ming-Chi Kuo, a zahvaljujući novim informacijama sada znamo o kakvim se brojevima, odnosno kapacitetima radi.

Slika nije dostupna Najpoznatiji Appleov analitičar objavio podatke o modelima iPhonea koje će predstaviti sljedeće godine

Kako bi u telefone stavio nove baterije, Apple je morao napraviti neke promjene u internom dizajnu te na Gizmodu spominju integraciju ladice za SIM kartice u matičnu ploču te smanjenje prednjih optičkih modula.

Zahvaljujući tim promjenama, kapacitet baterije iPhonea 13 mini trebao bi iznositi 2406 mAh, što je povećanje od osam posto, iPhone 13 i 13 Pro trebali bi imati 3095 mAh bateriju, što je povećanje od skoro deset posto u odnosu na iPhone 12, dok bi iPhone 13 Max trebao imati najveće povećanje baterije - od 18 posto. Kapacitet baterije tog modela trebao bi iznositi 4352 mAh.

No povećanje kapaciteta baterije ne mora se uvijek nužno odraziti i na duže trajanje baterije jer se u telefone može integrirati nova tehnologija koja će povećati potrošnju baterije. Kao najbolji primjer za to jest 5G, odnosno podrška za mobilnu mrežu nove generacije koja je predstavljena u seriji iPhonea 12. Što se noviteta oko nadolazećih iPhonea tiče, a koji bi mogli negativno djelovati na potrošnju baterije, spominje se novi always-on ekran veće frekvencije osvježavanja (120 Hz).

Slika nije dostupna Sve je više glasina o ovogodišnjim modelima iPhonea 13, a jedna će opcija oduševiti ljubitelje Appleova telefona

Što će sve donijeti četiri modela iPhonea 13 saznat ćemo prilično brzo, u rujnu ove godine. Iako su telefoni prošle godine predstavljeni u listopadu, razlog za to bila je pandemija, no kako se ove godine situacija ipak normalizirala, za očekivati je da će se i Apple vratiti na staro i standardnim rujanskim konferencijama.

Izvor: Gizmodo
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti