Sve je više glasina o ovogodišnjim modelima iPhonea 13, a jedna će opcija oduševiti ljubitelje Appleova telefona

Četiri modela iPhonea 13 imat će zanimljive nove opcije, a mnogi će najviše cijeniti always-on ekran, na kojem će se uvijek prikazivati sat, status baterije te ikone obavijesti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.02.2021. / 13:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ni pandemija nije uspjela zaustaviti Apple, koji je prošlu godinu zaključio fantastičnim kvartalom i rekordnom prodajom novih modela iPhonea. Iako je predstavljanje i prodaja četiriju modela iPhonea 12 kasnila u odnosu na prethodne godine, potražnja za Appleovim telefonima nikada nije bila veća. No jasno je da Cook i ekipa nemaju previše vremena za uživanje u dobrim rezultatima, u brzom svijetu u kojem živimo uvijek treba ići naprijed jer konkurencija uvijek prijeti.

Tim Cook i Mac Pro Ma kakva kriza?! Apple prodao rekordan broj iPhonea i u 3 mjeseca okrenuo više od 110 milijardi dolara

Iza zatvorenih vrata Appleovih laboratorija, a vjerojatno i na tajnim sastancima putem Zooma ili nekih drugih platformi, dizajneri i inženjeri kompanije već pripremaju i testiraju novitete koje možemo očekivati u iPhoneu 13. Ako ne bude novih šokova s pandemijom, četiri nova modela iPhonea 13 Cook će predstaviti u rujnu, a tijekom istog mjeseca u prodaji bi se trebali pojaviti i novi modeli.

A što možemo očekivati od iPhonea 13 i 13 Pro? Različite glasine kruže već neko vrijeme, a čini se kako napokon stiže opcija koju korisnici priželjkuju već nekoliko godina. Riječ je o always-on ekranu na kojem bi se uvijek prikazivale određene opcije poput sata i statusa baterije te ikone obavijesti aplikacija. Apple je takvu opciju već predstavio na posljednje dvije generacije svog pametnog sata, a sada isto možemo očekivati i s telefonima. Također, osim te opcije, ekran bi napokon trebao dobiti i veću frekvenciju osvježavanja - od 120 Hz, no čini se samo na modelima iPhone 13 Pro i Pro Max.

To, naravno, nisu jedini noviteti koje treba očekivati - pored bržeg procesora i bolje grafike, glasine koje kruže mrežom govore i o boljoj ultraširokoj kameri te boljoj kameri za astrofotografiju. Tako bi, čim se iPhone okrene prema zvjezdanom nebu, telefon to sam trebao prepoznati i namjestiti postavke na kameri za što bolju noćnu snimku.

Slika nije dostupna Sprema se veliki udar na Apple: U pripremi je zakon koji bi mogao "uništiti iPhone kakav poznajemo"

iPhone 13 trebao bi donijeti i još čvršće magnete za MagSafe, preko kojeg se dodaci mogu povezivati s poleđinom telefona te napokon i Touch ID, senzor za otključavanje telefona smješten ispod ekrana telefona, što je opcija dostupna već neko vrijeme na jačim modelima Androida.

Izvor: Mac Rumors
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti