Najpoznatiji Appleov analitičar objavio podatke o modelima iPhonea koje će predstaviti sljedeće godine

Iako Apple još nije predstavio iPhone 13, mrežom već kruže glasine o modelima iz serije iPhone 14

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.04.2021. / 08:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedan od noviteta posljednje generacije iPhonea koja je predstavljena u listopadu prošle godine bio je model mini. Vjerojatno pod dojmom velike potražnje za modelom SE koji dolazi s manjim ekranom (no i sa starim dizajnom i puno nižom cijenom), ekipa iz Applea odlučila je predstaviti novu generaciju iPhonea 12 s dijagonalom ekrana od “samo” 5,4 inča. No pokazalo se da u 2021. korisnici nisu previše zainteresirani za takve modele s malim ekranima, odnosno nisu zainteresirani po cijeni od 700 dolara.

Slika nije dostupna Korisnici Appleovih uređaja rekli su svoje: Čak 99 posto njih neće dopustiti praćenje na iPhoneu i iPadu

Za ovu godinu, čini se, planovi oko tog modela neće se mijenjati te u rujnu možemo, među inim, očekivati i iPhone 13 mini, no ako je vjerovati poznatom analitičaru Ming-Chi Kuou, to će biti druga i posljednja generacija minija. Iako još nismo dogurali niti do polovice 2021., on je već objavio svoja predviđanja za Appleove telefone koje očekujemo u rujnu 2022.

Tim Cook i ekipa tada bi također trebali predstaviti četiri modela, dva standardna i dva modela iz serije “Pro” s dijagonalama ekrana od 6,1 i 6,7 inča, što su dijagonale ekrana u kojima su dostupni i modeli iPhonea 12 Pro. Za modele koje će predstaviti sljedeće godine, Apple, prema Kuou, planira i velika poboljšanja kamera. Rezolucija glavne kamere tako bi trebala iznositi čak 48 MP - što je i dalje manje u odnosu na top-modele Androida čija je rezolucija glavne kamere često veća i od 100 MP, no svakako treba podsjetiti da broj megapiksela nikako nije ključan za kvalitetu fotografija.

Nove bi kamere, naglašava ovaj analitičar, mogle biti prikladnije za proširenu stvarnost, za koju su u Appleu uvjereni da će postati jedna od najvažnijih tehnologija budućnosti, barem na mobilnim uređajima. Također, kamere bi trebale imati podršku za 8K.

Predstavljanje modela iPhone SE Procurile glasine o dva nova modela najjeftinijeg iPhonea

U svojom regularnom izvještaju investitorima Kuo se dotakao i modela koje možemo očekivati 2023. i kasnije te kaže kako spominje novu vrstu telefoto kamere, dok bi prednja kamera i Face ID senzor mogli biti smješteni ispod ekrana, što vjerojatno znači i kraj za notch. Također, spominje i mogućnost TouchID-a smještenog ispod ekrana, ali i potpuno bežičnog iPhonea koji neće imati fizičkih priključaka, odnosno neće uopće imati mogućnost povezivanja s kabelom, već će se puniti isključivo bežično.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti