Procurile glasine o dva nova modela najjeftinijeg iPhonea

Prema tim glasinama novi model iPhone SE stiže sljedeće godine, dok godinu dana poslije stiže još jedan model koji će imati veći ekran.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.04.2021. / 15:54

Predstavljanje modela iPhone SE (Foto: AFP)

U jeku prošlogodišnje pandemije Apple je predstavio novu generaciju iPhonea SE koji je u uređaju malih dimenzija i zastarjelog dizajna, donio novu i modernu tehnologiju i hardver te se pokazao prilično popularnim među korisnicima. Glavni razlog za to, kao i kod prethodnog modela SE jest cijena jer je riječ o najjeftinijem iPhoneu. Paralelno s novom generacijom iPhonea koju će predstaviti u rujnu ove godine, dizajneri i inženjeri Cookove tvrtke razvijaju i novi model iz serije SE koji na tržištu, prema posljednjim glasinama, možemo očekivati tek 2022. godine.

Slika nije dostupna Najpoznatiji analitičar koji prati Apple nema dobre vijesti za ljubitelje iPhonea

Ono što će gotovo sigurno razočarati ljubitelje Applea jest što se, prema glasinama koje kruže mrežom, novi iPhone SE dizajnom ne bi trebao previše razlikovati od prošlogodišnjeg modela. Taj bi model i dalje trebao koristiti LCD umjesto OLED-a kakav se koristi u novim telefonima, a njegova bi dijagonala trebala iznositi samo 4,7 inča.

Također, novi SE ne bi imao notch, već bi kamera bila smještena u gornjem dijelu iznad ekrana, kao u starijim modelima prije pojave hardverskog ureza i rupica u zaslonu. Novitet koji bi trebao imati, a koji svakako treba spomenuti jest - podrška za 5G.

Slika nije dostupna Apple razvija novi dodatak za svoj smartphone kojeg će poželjeti svi korisnici novih modela iPhonea

Iste glasine kažu kako u Appleu ipak razmišljaju o modernizaciji iPhonea SE, no tek za model koji će predstaviti 2023. Taj bi model trebao imati ekran dijagonale kao iPhone 12 - 6,1 inča, a ono što je zanimljivo jest da bi prednja kamera za selfije tog telefona trebala biti smještena u rupici u zaslonu. Do sada niti jedan model iPhonea nema takvu prednju kameru i, osim modela SE, kamere na svim modelima smještene su u hardverskom urezu.

No i to bi se moglo promijeniti za sve buduće modele Appleovih telefona, no ne za generaciju koju će predstaviti ove godine, već 2022 tako da bi svi uređaji iz serije iPhone 14 trebali imati kameru smještenu u rupici u zaslonu.

Izvor: MacRumors


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti