Apple razvija novi dodatak za svoj smartphone kojeg će poželjeti svi korisnici novih modela iPhonea

Appleovi inženjeri već godinu dana razvijaju dodatnu bateriju koja će se s telefonom moći povezivati putem tehnologije MagSafe.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.02.2021. / 09:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako korisnike pametnih telefona pitate što bi poboljšali na njihovim uređajima, vjerojatno bi odgovor mnogih, ako ne i većine bio - bateriju, tj. njeno trajanje. Usprkos napretku baterijske tehnologije, oni koji po cijeli dan provode na svom telefonu, teško da mogu izdržati dan bez barem kratkotrajnog povezivanja telefona s punjačem. Zato su vanjski punjači dijelu korisnika postala obavezna dodatna oprema bez koje ne napuštaju kuću jer je u današnje doba gotovo nemoguće zamisliti da nismo povezani s internetom.

Slika nije dostupna Apple žestoko napada smartphone tržište: Predstavljena čak četiri nova modela iPhonea, svi s podrškom za 5G

Na jednom kompromisnom rješenju za takav problem trenutačno radi Apple, objavili su američki mediji. Cookova je tvrtka s posljednjom generacijom iPhonea predstavila i jednu novu mogućnost - povezivanja dodataka putem magneta korištenjem tehnologije MagSafe. Prilikom predstavljanja telefona, Apple je već predstavio neke magnetske dodatke poput novčanika, a već neko vrijeme razvijaju dodatak koji bi, nema sumnje, mogao postati obavezna dodatna oprema vlasnicima iPhone.

Riječ je o dodatnoj bateriji koja će se moći povezati s telefonom magnetima i tako telefonu omogućiti dodatni kapacitet s kojim će se produžiti trajanje baterije iPhonea. Takvo se rješenje čini puno boljim u odnosu na vanjske punjače koji moraju biti povezani s kabelom ili kućišta s ugrađenim baterijama koja su često prevelika te bi baterija koja se povezuje magnetski mogla biti kompaktnijih dimenzija.

Slika nije dostupna RECENZIJA: Solarni punjač sa svjetiljkom - uređaj koji želite uvijek imati uz sebe

No čini se kako ne ide sve po planu s razvojem te Appleovi inženjeri pokušavaju riješiti problem pretjeranog zagrijavanja dodatne baterije. Podsjetimo, kompanija je već imala jedan neuspješan pokušaj razvoja uređaja za punjenje. Prije nekoliko godina službeno su predstavili podlogu za bežično punjenje telefona i slušalica AirPower, no nakon nekoliko odgoda njegova predstavljanja, zbog problema pri razvoju na kraju su od tog uređaja u potpunosti odustali. Nadamo se kako se isto neće dogoditi i s MagSafe dodatnom baterijom.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti