RECENZIJA: Solarni punjač sa svjetiljkom - uređaj koji želite uvijek imati uz sebe

S obzirom na potrese koji su ove godine pogodili Hrvatsku i koji su nas natjerali da svi razmislimo o pakiranju torbe za hitne slučajeve, ovakav jedan uređaj definitivno bi bio hvalevrijedan dodatak.

Martina Čizmić | 31.12.2020. / 06:08

Bez obzira radilo se o "normalnim" uvjetima ili prirodnoj katastrofi, struja nam je postala neizostavan dio života. Od svjetla, grijanja pa do komunikacije s ostatkom svijeta. Jer moderni telefoni (kako pametni tako fiksni) ne funkcioniraju bez struje.

Stoga nije na odmet uvijek imati spremnu nekakvu bateriju. Mi smo imali prilike testirati MeanIT solarni punjač koji je baterija, kompas i svjetiljka u jednom. Namijenjen je korištenju u svim prilikama kad nemate pristup električnoj energiji.

Uređaj je otporan na udarce i prašinu te prskanje vodom (na žalost nije i vodootporan), puni se pomoću solarnog panela te mu je dovoljno malo sunčeve svjetlosti da bi funkcionirao.

Uz to što ima kapacitet od 8000mAh, što je dovoljno za punjenje mobilnih telefona, digitalnih kamera, tableta i drugih manjih uređaja, opremljen je i kompasom, što će dobro doći svima koji vole boraviti u prirodi. Za potpuno punjenje putem solarnih panela potrebno je više od 50 sati, no postoji opcija punjenja klasičnim kabelom uključenim u utičnicu, za što je potrebno oko osam sati.

Korištenje je veoma jednostavno. Naime, čim izložite solarni panel svjetlosti, baterija se počinje puniti. LED lampice na vrhu pokazuju da je punjenje u tijeku i signaliziraju koliko je baterija napunjena. Ispod zaštitnog poklopca nalaze se 3 utora - 2 USB utora za punjenje drugih uređaja te 1 micro USB utor za punjenje same baterije (ako imate pristup električnoj energiji).

Dodatni plus su i dvije snažne LED svjetiljke koje imaju nekoliko funkcija. Uz to što mogu osvjetljavati put (ili u našem slučaju motor automobila koji je zapeo na slabo osvjetljenoj cesti), imaju i opciju slanja svjetlosnih SOS signala, što može dobro doći u brojnim slučajevima.

Na uređaju se još nalazi i klasični kompas, kako bi se lakše snašli u prostoru te karabinjer za objesiti ga na ruksak, automobil ili nešto treće. U pakiranju se još nalazi i kabel koji sadrži tri konektora za punjenje, kako biste mogli puniti različite uređaje.

Ovakav solarni prijenosni punjač možda nije rješenje za svaki dan, ali je itekako koristan za sve one koji svoje slobodno vrijeme provode u prirodi i žele biti sigurni da će moći napuniti svoj mobilni telefon u svakom trenutku. Također se izuzetno korisnim pokazao i kao rezervni izvor svjetlosti u automobilu jer su mu svjetiljke prilično snažne.

S obzirom na potrese koji su ove godine pogodili Hrvatsku i koji su nas natjerali da svi razmislimo o pakiranju torbe za hitne slučajeve, ovakav jedan uređaj definitivno bi bio hvalevrijedan dodatak. Pogotovo jer mu je cijena samo 199 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti