Najpoznatiji analitičar koji prati Apple nema dobre vijesti za ljubitelje iPhonea

Apple ostaje pri svome te u sljedećim generacijama iPhonea neće koristiti priključak USB-C niti će implementirati senzor za otiske prstiju u tipku za paljenje i gašenje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.03.2021. / 12:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posljednjih tjedana mrežom kruže informacije o opcijama koje Apple priprema u nadolazećoj generaciji iPhonea, a analitičar Ming-Chi Kuo ovaj je tjedan objavio svoja predviđanja o novitetima o kojima se dugo priča, ali koje ipak ne treba očekivati na iPhoneu 13. Kuo je, podsjetimo, vjerojatno najrelevantniji izvor kada su u pitanju informacije o Appleu i njihovim planovima te se posljednjih godina pokazao gotovo nepogrešivim, tako da investitori i svi ljubitelji Applea svaku njegovu objavu prate s posebnom pozornošću.

Pixel 4 (Foto: AFP) - 3 Planovi Applea i Googlea otkrivaju trendove koje možemo očekivati na mobilnom tržištu

Posljednja takva objava kaže da u iPhoneu 13, ali vjerojatno i sljedećim generacijama ne treba očekivati USB-C priključak. Taj je priključak postao gotovo pa standard među posljednjim modelima Androida, a Apple ga je čak implementirao i u iPad Pro, nakon čega su mnogi analitičari zaključili kako je iPhone sljedeći na redu za USB-C. No čini se da od toga neće biti ništa i to ne samo ove godine, već možda i uopće. Naime, Kuo vjeruje kako će Apple nastaviti koristiti svoj priključak Lightning sve dok ne dođe vrijeme da iPhone u potpunosti prijeđe na bežično punjenje korištenjem MagSafea.

Takva se odluka sigurno neće svidjeti članovima Europskog parlamenta koji su od proizvođača mobilnih telefona zatražili korištenje univerzalnog punjača koji bi se mogao koristiti na različitim modelima. Time bi se smanjila količina otpada i negativan utjecaj na okoliš, smatraju u EP. Apple je još početkom 2019. kritizirao tu inicijativu smatrajući da se nametanjem ograničenja pri korištenju punjača ograničavaju umjesto da se potiču inovacije.

Slika nije dostupna Apple razvija novi dodatak za svoj smartphone kojeg će poželjeti svi korisnici novih modela iPhonea

Još jedna opcija o kojoj u Appleu ne razmišljaju, a o kojoj se pisalo jest implementacija senzora za otiske prstiju u tipku za paljenje i gašenje telefona. Takav oblik Touch ID-a unaprijedio bi iskustvo korištenja telefona, no čini se kako ga u bližoj budućnosti ne treba očekivati, otkrivaju izvori analitičara.

Izvor: PC Mag
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti