Planovi Applea i Googlea otkrivaju trendove koje možemo očekivati na mobilnom tržištu

Glasine koje su se posljednjih dana prošlog tjedna proširile internetom govore nam kakve novitete možemo očekivati od Applea i Googlea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.03.2021. / 11:15

Pixel 4
Pixel 4 (Foto: AFP) - 3 (Foto: Foto: AFP)

Dok iPhone 12 obara prodajne rekorde te je više od 80 milijuna ljudi u posljednja tri mjeseca prošle godine, usprkos pandemiji, kupilo Appleov telefon, Cookova tvrtka trenutačno je fokusirana na nadolazeću generaciju smartphonea koju će predstaviti u rujnu ove godine. Glasine o novim telefonima kruže već neko vrijeme te se očekuju četiri modela kao i prošle godine (dijagonale ekrana trebale bi ostati iste), koja će biti još bolja pa očekujemo brži hardver, još jaču grafiku, kvalitetnije kamere, kao i, za modele iz serije Pro, ekrane s većom frekvencijom osvježavanja.

Samsung Galaxy Z Fold2 5G - 2 Smartphone tržište u 2021.: Savitljivi telefoni bit će jeftiniji, a i uređaji niže kategorije imat će podršku za 5G

No čini se kako to nije sve jer, prema informacijama koje su se internetom proširile prošlog tjedna, Apple priprema i jedno iznenađenje za sve one gladne prostora. Naime, u rujnu bi kompanija prvi put trebala predstaviti smartphone s čak 1TB prostora. Neke konkurentske kompanije poput Samsunga već su predstavile telefone s 1TB prostora za pohranu podataka, dok je Apple tako veliku količinu prostora do sada ponudio samo na svom tabletu iPad Pro. S obzirom na to da će model kapaciteta 1TB vjerojatno biti dostupan samo na modelima iz serije iPhone Pro, to znači da će za njega biti potrebno platiti više od tisuću dolara.

Osim Applea, jedan skupi novitet navodno priprema i Google. Riječ je o njihovom prvom pametnom telefonu sa savitljivim ekranom, o kojem su glasine kružile i ranije. Sada ipak “znamo” malo više zahvaljujući insideru mobilne industrije Johnu Prosseru čije su se informacije u prošlosti pokazale prilično pouzdanim. Putem društvenih mreža najavio je kako Pixel Fold na tržištu možemo očekivati već ove ili početkom sljedeće godine, a za proizvodnju ekrana trebao bi biti zadužen Samsung.

Južnokorejska kompanija iza sebe već ima nekoliko savitljivih modela i veliko iskustvo te će navodno Googleu isporučiti savitljivi OLED ekran dijagonale 7,6 inča - takav ekran Samsung koristi i na modelu Galaxy Z Fold 2.

Samsung Z Flip - 5 Razmišljate o kupovini telefona sa savitljivim ekranom, ali su vam aktualni modeli preskupi? Stižu dobre vijesti

Noviteti koje možemo očekivati od Applea i Googlea ukazuju na trendove koje bi mogli očekivati u budućnosti na mobilnom tržištu, a to su uređaji sa savitljivim ekranom (navodno na takvom telefonu već radi i Apple) te veću količinu prostora za pohranu podataka na uređajima, što je opcija koju bi svakako pozdravila većina korisnika.

Izvor: Trusted Reviews

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti