Razmišljate o kupovini telefona sa savitljivim ekranom, ali su vam aktualni modeli preskupi? Stižu dobre vijesti

Ako su glasine koje su počele kružiti internetom istinite, već ove godine u prodaju bi se mogao pojaviti smartphone sa savitljivim ekranom s cijenom od 600 do 800 dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.08.2020. / 07:01

Samsung Z Flip - 5 (Foto: Zimo/Zimo)

Iako dio analitičara smatra kako su telefoni sa savitljivim ekranima budućnost, trenutačno ne treba očekivati neku veliku potražnju za njima. Glavni razlog za to je previsoka cijena te ako želite savitljivi pametni telefon, za njega ćete morati platiti četveroznamenkastu cifru (u dolarima) i pri tome ipak pristati na neke kompromise koje donosi ta tehnologija.

Samsung Z Flip - 5 RECENZIJA: Samsung Galaxy Z Flip - fleksibilni telefon koji napokon stane u džep

Takva situacija već bi se ove godine mogla promijeniti jer, prema posljednjim glasinama, Samsungovi inženjeri trenutačno rade na modelu sa savitljivim ekranom koji će biti cjenovno povoljniji u odnosu na dosadašnje telefone. O kakvoj cijeni razmišljaju nije poznato, no tehnološki mediji nagađaju da bi ona mogla iznositi prihvatljivih 800 dolara, dok neki poput SamMobilea spominju iznose od samo 600 do 700 dolara. Ako bi se u Samsungu zaista odlučili na takav uređaj i uz spomenute cijene, mogli bi očekivati veliku potražnju za njihovim smartphoneom.

Jeftiniji model bio bi baziran na modelu Galaxy Z Flip, telefonu s ekranom poput klasičnih preklopnika, a jasno je kako će cijena utjecati na kvalitetu hardverskih komponenti i ekrana. Niža cijena, jasno, znači da bi i ekran mogao biti manji i lošije kvalitete u odnosu na Z Flip, kao što je jasno da takav telefon sigurno neće imati najjači procesor, ni kameru.

Slika nije dostupna Prodaja bolja od očekivane: Samsung povećava prodaju preklopnog telefona Galaxy Z Flip

Ipak za one kojima je izgled uređaja i mogućnost preklapanja ekrana važnija od snažnog hardvera ili kamera, Galaxy Z Flip Lite (ili kako bi se već telefon mogao zvati) čini se odličnim i ne preskupim rješenjem. Ako Samsung zaista priprema spomenuti smartphone, to bi mogli saznati uskoro jer bi se, prema stranici Android Authority, jeftiniji preklopnik na tržištu mogao pojaviti do kraja godine.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti