Prodaja bolja od očekivane: Samsung povećava prodaju preklopnog telefona Galaxy Z Flip

Savitljivi preklopnik jeftiniji je od Galaxy Folda, a potražnja za njim iznenadila je i ekipu u Samsungu – najoptimističnije prognoze govore o globalnoj isporuci od 5 milijuna komada ove godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.03.2020. / 10:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Utjecaj koronavirusa višestruko se osjeća na mobilnom tržištu – od problema s nabavom i isporukom komponenata pa do pada prodaja telefona, pogotovo na kineskom tržištu. Situacija s virusom, tvrde stručnjaci, jedan je od razloga zbog kojih prodaja nedavno predstavljenih Samsungovih telefona iz serije Galaxy S nije u skladu s očekivanjima analitičara te željama iz kompanije.

Slika nije dostupna Nasljednik Galaxy Folda stiže u srpnju

Iako su modeli Galaxy S podbacili, barem trenutačno, u južnokorejskoj tvrtki mogu biti i više nego zadovoljni potražnjom za drugim njihovim nedavno predstavljenim telefonom. Riječ je o njihovu drugom modelu sa savitljivim ekranom, preklopniku Galaxy Z Flip. Dok je prvi savitljivi smartphone Galaxy Fold imao problema s ekranom te je početak njegove prodaje kasnio, Z Flip nema takvih problema, a što je itekako važno – jeftiniji je od Folda.

Interes korisnika za novim savitljivim preklopnikom veći je od očekivanog te u Samsungu namjeravaju povećati proizvodnju kako bi ponuda bila u skladu s potražnjom. U nekim zemljama poput Južne Koreje, Francuske, Španjolske, Švicarske, SAD-a i drugih ovaj telefon već je rasprodan, napisali su na stranici Android Central. Samo u Južnoj Koreji isporuke bi trebale dosegnuti 100 tisuća komada do kraja ovog mjeseca, a prve globalne isporuke bit će veće od 500 tisuća komada.

Slika nije dostupna Preklopni Samsung Galaxy Z Flip izdržat će više od 200 tisuća otvaranja, ali i omogućiti selfije bez ruku

Ako se takva potražnja nastavi, do kraja godine Samsung bi mogao isporučiti između 2 i 2 i pol milijuna modela Galaxyja Z Flip, no uz potencijalno veliku potražnju iz Kine (koja sada ovisi o koronavirusu tako da je trenutačno teško nešto prognozirati za budućnost), globalna isporuka tog uređaja do kraja 2020. mogla bi dosegnuti čak 5 milijuna komada.

Galaxy Z Flip dostupan je i u Hrvatskoj, a ako želite saznati sve prednosti i mane Samsungova savitljivog telefona čija cijena u slobodnoj prodaji iznosi nešto manje od 12 tisuća kuna, moći ćete ih pročitati u recenziji telefona koja će biti objavljena na Zimu.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti