Čeka suđenje nakon prodaje Bitcoina u vrijednosti 100 000 dolara

Budite oprezni, pazite i slijedite zakone u svojoj zemlji kada online kupujete ili prodajete kriptovalute.

Monika Nožić Monika Nožinić | 30.10.2017. / 17:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Bradley Anthony Stetkiw, 52-godišnjak iz Michigana čeka suđenje zbog prodaje virtualne valute Bitcoin u Bloomfield Townshipu. On je navodno prodao Bitcoina u vrijednosti većoj od 100 tisuća dolara preko LocalBitcoin platforme. Sada se suočava s optužnicom za neovlaštene prijenose novca nakon što je sumirano prodao Bitcoine u vrijednosti od približno 55 000 dolara skrivenom agentu tijekom održanih 6 sastanaka.

Prema sudskim dokumentima, Stetkiw je koristio LocalBitcoin platformu preko skrivenog imena SaltandPepper gdje se dogovarao i nalazio s kupcima u Tim Hortons restoranu, u kojem im je prodavao Bitcoine.

Prema vlastima, Stetkiw je kupovao, prodavao te posredovao u prodajnim dogovorima vrijednijim od 100 tisuća dolara te je prekrio zakon jer nije imao legalno poduzeće koje može licencirano raditi prijenose novca.

Stetkiw nije jedina osoba koja čeka suđenje nakon preprodaje Bitcoina na platformi LocalBitcoin. Ranije ove godine, Sal Mansy iz Detroita je proglašen krivim zbog nelicenciranih transakcija novca nakon što je navodno napravio transakcija u vrijednosti većoj od 2.4 milijuna dolara u periodu od dvije godine, završno sa srpnjem 2015. godine.

Budite oprezni, pazite i slijedite zakone u svojoj zemlji kada online kupujete ili prodajete kriptovalute jer vlasti danas na sve moguće načine žele doći do našeg novca pa su se tako okomili i na vrlo popularne kriptovalute.

Izvor: HBP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti