Istaknuti europski virolog dr. Palù drži predavanje o koronavirusu i njegovim posljedicama

Dr. Palù se nalazi u Zagrebu u trenutku kad Hrvatska bilježi rekordne brojke novozaraženih pa će biti zanimljivo čuti kako on to komentira.

Martina Čizmić | 28.08.2020. / 13:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedan od najistaknutijih europskih virologa i mikrobiologa prof. dr. Giorgio Palù održat će u Zagrebu predavanje o najnovijim spoznajama o koronavirusu (COVID-19), objavili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Kako je najavljeno, tijekom predavanja prof. Palù posebno će se osvrnuti na strukture virusa SARS-CoV-2, novosti vezane za prijenos koronavirusa, specifičnosti imunološkog odgovora organizma, nove dijagnostičke i terapeutske iskorake u borbi protiv koronavirusa, na razvoj i učinkovitost cjepiva, funkcioniranje sustava obrazovanja tijekom pandemije izazvane koronavirusom itd.

Prof. dr. Palù jedan je od najistaknutijih europskih virologa, bivši dekan Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Padovi, profesor na Sveučilištu Temple, Philadelphia, SAD, te predsjednik Europskog društva virologa (2013. - 2019.). Objavio je više od 500 znanstvenih publikacija iz područja virologije i mikrobiologije, vlasnik je mnogobrojnih patenata iz područja dijagnostike virusnih i bakterijskih bolesti, proizvodnje viralnih i neviralnih vektora za potrebe genske terapije te razvoja cjepiva.

Predavanje možete pratiti uživo od 14 sati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti