Ljubitelji Netflixa, pozor! Ne nasjedajte na prevarantski e-mail!

Ova tipična "phishing" prevara već je poslana na adrese više od 110 milijuna pretplatnika.

Martina Čizmić | 07.11.2017. / 10:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Studeni je obično mjesec kad najnovije sezone omiljenih (i onih koje će to tek postati) serija i filmova dolaze na Netflix. Stoga će pretplatnici tog internetskog streaming servisa posebnu pozornost obratiti na svaki e-mail koji dolazi od Netflixa.

No, Mailguard upozorava kako je zabilježen velik broj lažnih e-mailova koji se predstavljaju kao službena komunikacija Netflixa prema njihovim korisnicima.

E-mail koji je naslovljen "Suspension notification" (Obavijest o suspenziji računa) poručuje primatelju da ažurira informacije na svojemu korisničkom računu kako bi izbjegli blokadu. Kako bi im olakšali ažuriranje, čak im nude i link preko kojeg to mogu napraviti.

Upravo je taj link sporan jer odvodi korisnike na stranicu koja izgleda poput klasične Netflixove stranice za ulogiravanje u korisnički račun, a napravljena je s ciljem krađe osobnih informacija i podataka o kreditnoj kartici korisnika.

Ova tipična phishing prevara već je poslana na adrese više od 110 milijuna pretplatnika, a iz Mailguarda upozoravaju korisnike da dobro prouče svaki e-mail koji naizgled stiže iz Netflixa i provjere radi li se o lažnom pošiljatelju.

Glavni su izdajnički znakovi "No sender" na mjestu pošiljatelja e-maila i "#name#" na mjestu gdje bi trebalo stajati ime korisnika odnosno primatelja e-maila.

 

 

Dobijete li takav e-mail, iz Mailguarda savjetu da ga odmah označite za kao "Spam" (Neželjenu poštu) i izbrišete sa svog e-mail računa.

I, naravno, uvijek budite oprezni kad primite e-mail u kojem stoji da morate ažurirati svoje korisničke podatke, bez obzira na koji se servis to odnosi.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti