Manchester City gradi svoj stadion Etihad i u metaversu

Fanovi ovog kluba mogli bi u budućnosti utakmice gledati s Etihada, no s njegove virtualne verzije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.03.2022. / 14:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svašta smo već vidjeti u metaversu - od umjetnina preko virtualnih kuća i brodova pa do prebacivanja društvenog života u takve virtualne svjetove. U budućnosti u metasvemiru moći ćemo ići i na - utakmice. Za početak bi fanovi Manchester Cityja trebali uživati u utakmicama svog omiljenog kluba na virtualnom stadionu na čijem se izgradnji/razvoju već radi.

Slika nije dostupna Nova FIFA donosi još realniji osjećaj virtualnog nogometa

Manchester City još je prošle godine raspisao natječaj za nove zaposlenike koji bi mogli prepoznati rastuće prilike unutar tržišta virtualne stvarnosti, a jedna od tih prilika trebao biti upravo stadion u metaversu. Na razvoju virtualnog Etihada surađivat će sa Sonyjem i njegovom podružnicom Hawk-Eye koja će, korištenjem naprednih tehnologija, mapirati ovaj stadion kako bi mogli napraviti njegovu vjernu kopiju u digitalnom svijetu.

Cilj ekipe iz Manchestera nije samo napraviti stadion u metaversu kako bi se mogli pohvaliti s njim, već vjeruju da bi se virtualni Etihad u različitim prigodama mogli napuniti do posljednjeg mjesta. City tako svojim fanovima (a na društvenim mrežama ih imaju na desetke milijuna) želi osigurati iskustvo uživanja u utakmicama iz vlastitog doma koje će biti što sličnije odlasku na pravi stadion.

Slika nije dostupna Zuckerberg poziva partnere da mu pomognu u izgradnji metaversa

Bit će zanimljivo pratiti na koje će sve način City svojim fanovima omogućiti nova digitalna iskustva, a s obzirom na to da je sve oko metaversa i NFT-a u zadnje vrijeme iznimno popularno, nije teško zaključiti kako bi i drugi (veći) nogometni klubovi u budućnosti mogli krenuti sličnim smjerom i izgraditi svoje stadione u metasvemiru.

Izvor: Sports Illustrated
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti