Može li jeftinije? Novi Amazonov tablet košta samo 50 dolara

Najjeftiniji Fire tablet dolazi sa sedam inčnim ekranom rezolucije 1024x600 piksela, radi na 1,3GHz četverojezgrenom procesoru, ima 1GB RAM-a i 8GB interne memorije

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.09.2015. / 10:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kao što je ranije i najavljivano, Amazon je predstavio novi model Fire tableta čija cijena iznosi samo 50 dolara, a za korisnike koji žele više tableta, Bezosova kompanija pripremila je i six pack ponudu – paket sa šest tableta po cijeni od 250 dolara, dakle jedan tablet je besplatan. Po ovoj cijeni, naravno, ne treba očekivati vrhunski hardver koji će moći konkurirati najjačim modelima, no specifikacije uopće ne zvuče loše te ovaj uređaj dolazi sa sedam inčnim ekranom rezolucije 1024x600 piksela, radi na 1,3GHz četverojezgrenom procesoru, ima 1GB RAM-a, 8GB interne memorije koja se može proširiti s microSD memorijskim karticama kapaciteta do 128GB te, kako kažu na The Vergeu, osnovne modele prednje i stražnje kamere (stražnja rezolucija 2MP i prednja VGA kamera).

Operativni sustav jest, naravno, Fire OS, dok bi baterija trebala izdržati sedam sati prosječnog korištenja. S obzirom kako veliki broj korisnika tablete koristi ponajviše za surfanje internetom i društvenim mrežama, mailove i YouTube, cijena od 50 dolara bit će iznimno privlačna takvim 'nezahtjevnim korisnicima', pogotovo što se za cijenu manju od Appleovog iPad Mini (model iPad Mini 2 u SAD-u košta 269 dolara) može dobiti čak šest Amazonovih Fire tableta. Kao i na ranijim modelima Amazonovih mobilnih uređaja, ova cijena odnosi se na modele na čijim se ekranima prikazuju reklame u obliku screensavera, a korisnici koji ne žele gledati reklame ovaj će model platiti 15 dolara više. Osim najjeftinijeg Fire tableta, Amazon je predstavio još tri tableta – model s ekranom dijagonale 10,1 inča koji košta 230 dolara, cijena 8 inčnog modela iznosi 150 dolara, dok model namijenjen najmlađima (Kids Edition) košta sto dolara.  

Izvor: ABC News

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti