Muškarac dogovorio kupovinu mobitela putem društvenih mreža: Novac je uplatio, ali uređaj nije dobio

Zabilježen je još jedan slučaj prijevare putem interneta. Prevarant je putem društvenih mreža prodavao telefon, a kada mu je novac uplaćen, prekinuo je komunikaciju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.11.2021. / 09:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Policija često poziva internetske korisnike na veliki oprez prilikom online kupovine. Posebna pozornost treba se obratiti na komunikaciju putem društvenih mreža i dogovora o kupovini uređaja s nepoznatim osobama jer u tim slučajevima nema puno mehanizama zaštite, niti garancije da će vam osoba od koje želite nešto kupiti putem društvenih mreža, zaista to i isporučiti nakon uplate sredstava na račun.

Prijevara na internetu Što napraviti kad vam hakiraju karticu i kako se zaštititi da se to uopće ne dogodi?

O jednom takvom slučaju danas je na svojim internetskim stranicama obavijestila PU ličko-senjska. U utorak 9. studenog jedan je makedonski državljanin putem društvene mreže dogovorio kupovinu mobilnog telefona s nepoznatom osobom. Prodajna cijena uređaja iznosila je 3350 kuna, no nakon što je muškarac uplatio novac za telefon, prodavatelj, odnosno kako se pokazalo - prevarant, prekinuo je daljnju komunikaciju. Telefon nije isporučio, a nije niti vratio novac.

Policija će protiv nepoznatog počinitelja za kojim se trenutačno traga podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti