Netflix najavio otvaranje studija za razvoj videoigara

Prilikom najave otvaranja studija, iz kompanije su najavili kako se razvoj igara može odužiti godinama tako da prve igre iz tog studija ne treba očekivati tako skoro.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.09.2022. / 10:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Netflix ima velike planove na tržištu videoigara. Gigant na tržištu streaminga svoje je namjere već pokazao preuzimanjem manjih gamerskih kompanija poput Night School Studia i Boss Fight Entertainmenta. Ovaj tjedan napravili su još jedan dodatni korak na tom tržištu te su najavili pokretanje vlastitog studija za razvoj videoigara.

Squid Game Ranije od očekivanog: Reklame stižu na Netflix 1. studenog

Potpredsjednik Netflixova odjela za videoigre Amir Rahimi na blogu kompanije najavio je “viziju za razvoj prvoklasnog gaming studija”, a kako bi tu viziju pretvorili u stvarnost angažirali su dobro poznato ime industrije videoigara. Njihov će studio tako voditi Marko Lastikka, jedan od osnivača Zynge i poznati direktor u Electronic Artsu.

Zanimljivo, studio će pokrenuti u Helsinkiju te će ovo biti njihov drugi studio u finskom glavnom gradu. Naime, ranije ove godine već su preuzeli kompaniju Next Games (s kojom su surađivali na razvoju igre bazirane na popularnoj seriji Stranger Things) čije je sjedište također u Helsinkiju. Novi studio pokreću od nule, a kao razlog zašto su odabrali baš taj grad Rahimi je naglasio kako je upravo Helsinki mjesto na kojem se nalaze neki od najboljih developera ove industrije.

No naglasio je i kako su tek stupili na ovo tržište te sada grade temelje za budućnost. Razvoj igara, naglasio je, može trajati godinama tako da će svi oni koji očekuju top-igre s potpisom Netflixa ipak morati sačekati neko duže vrijeme.

Slika nije dostupna Netflix najavio širenje na tržištu videoigara, no postoji i jedan problem

Ono što trenutačno nije poznato jest namjerava li se ova kompanija fokusirati samo na igre za mobilne uređaje ili su njihovi planovi puno veći i razmišljaju o potencijalnom ulasku na tržište igraćih konzola.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti