Netflix ima velike planove na tržištu videoigara. Gigant na tržištu streaminga svoje je namjere već pokazao preuzimanjem manjih gamerskih kompanija poput Night School Studia i Boss Fight Entertainmenta. Ovaj tjedan napravili su još jedan dodatni korak na tom tržištu te su najavili pokretanje vlastitog studija za razvoj videoigara.

Squid Game Ranije od očekivanog: Reklame stižu na Netflix 1. studenog

Potpredsjednik Netflixova odjela za videoigre Amir Rahimi na blogu kompanije najavio je “viziju za razvoj prvoklasnog gaming studija”, a kako bi tu viziju pretvorili u stvarnost angažirali su dobro poznato ime industrije videoigara. Njihov će studio tako voditi Marko Lastikka, jedan od osnivača Zynge i poznati direktor u Electronic Artsu.

Zanimljivo, studio će pokrenuti u Helsinkiju te će ovo biti njihov drugi studio u finskom glavnom gradu. Naime, ranije ove godine već su preuzeli kompaniju Next Games (s kojom su surađivali na razvoju igre bazirane na popularnoj seriji Stranger Things) čije je sjedište također u Helsinkiju. Novi studio pokreću od nule, a kao razlog zašto su odabrali baš taj grad Rahimi je naglasio kako je upravo Helsinki mjesto na kojem se nalaze neki od najboljih developera ove industrije.

No naglasio je i kako su tek stupili na ovo tržište te sada grade temelje za budućnost. Razvoj igara, naglasio je, može trajati godinama tako da će svi oni koji očekuju top-igre s potpisom Netflixa ipak morati sačekati neko duže vrijeme.

Netflix Netflix najavio širenje na tržištu videoigara, no postoji i jedan problem

Ono što trenutačno nije poznato jest namjerava li se ova kompanija fokusirati samo na igre za mobilne uređaje ili su njihovi planovi puno veći i razmišljaju o potencijalnom ulasku na tržište igraćih konzola.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju