Netflix u šopingu: S novom akvizicijom jasno daju do znanja kakvi su im planovi za sljedeće godine

Netflix je kupio kompaniju koja je razvila mobilnu igru Stranger Things za 65 milijuna eura.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.03.2022. / 14:54

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Planovi o širenju Netflixa na gamersko tržište dobro su poznati, a ova kompanija sada namjerava napraviti još jedan veliki korak u tom pravcu. Najavili su preuzimanje finske tvrtke Next Games koja je zaslužna za razvoj mobilne igre bazirane na Netflixovom uspješnom serijalu Stranger Things.

Akvizicija bi trebala biti dovršena najkasnije do srpnja ove godine, a njena ukupna vrijednost iznosit će oko 65 milijuna eura.

Slika nije dostupna Netflix kreće i s videoigrama: Igra Stranger Things stiže na Androide

Prema riječima Mikea Verdua, jedne od glavnih osoba u Netflixu zadužene za odjel videoigara, Next Games trebao bi biti ključni dio u njihovim nastojanjima u širenju na tržište videoigara. Dok tek počinjemo s igrama, uvjeren sam da ćemo zajedno s Next Gamesom izgraditi portfelj svjetskih igara koji će oduševiti naše članove diljem svijeta, komentirao je Verdu. Njega je Netflix doveo iz Facebooka kako bi od nule izgradio odjel za videoigre ove kompanije.

Prve igre pretplatnicima Netflixa postale su dostupne krajem prošle godine, a čini se da tijekom sljedećih mjeseci i godina možemo očekivati brojne novitete streaming diva i na tržištu videoigara.

Slika nije dostupna Pogledali ste sve što vrijedi na Netflixu? Sad se prebacite na videoigre

Kako naglašavaju na CNBC-u, taktika preuzimanja manjih gamerskih studija pokazala se iznimno uspješna za vodeće kompanije na tom tržištu poput Sonyja, Microsofta i kineskog Tencenta. Istu strategiju, s nadom u slične rezultate, sada primjenjuje i Netflix kako bi se dokopali intelektualnog vlasništva, ali i talentiranih zaposlenika kompanija poput Next Gamea.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti