Netflix je napravio prvi veliki korak prema širenju na tržište videoigara. Iako je, kako su to naveli na jednom od službenih profila na Twitteru, pred njima još puno posla, taj nam potez ipak pokazuje što od njih možemo očekivati u budućnosti, a to su nove igre, vjerojatno većinom bazirane na njihovim uspješnim serijama i filmovima.

Slika nije dostupna Je li ovim potezom Netflix potvrdio glasine o širenju na tržište videoigara?

Tako su za prve dvije igre odabrali upravo jedan od njihovih najpoznatijih naslova posljednjih godina - Stranger Things. Serija koja je osvojila milijune ljudi diljem svijeta do sada je emitirana u tri sezone (spominjalo se kako će se nastaviti snimati i dalje, što je sugerirao i kraj treće sezone), sada je dostupna i kao igra, no da vas odmah razočaramo, trenutačno se ne može igrati u Lijepoj Našoj.

Kako je riječ o prvim javnim testovima na gamerskom tržištu, iz Netflixa se nisu odlučili za globalno ili američko tržište, već su igre dostupne u - Poljskoj. Za početak razvijene su dvije igre - Stranger Things 1984: 1984 i Stranger Things 3 koje na svoje telefone mogu preuzeti korisnici Androida, a u njima nema oglasa, niti kupnji unutar aplikacije.

Ovo su jako, jako rani dani i pred nama je još puno posla tijekom sljedećih mjeseci, no ovo je prvi korak, komentirali su iz Netflixa na Twitteru dostupnost igara.

Trenutačni plan Netflixa je ponuditi igre unutar svog pretplatničkog videoservisa bez nekakvih dodatnih naknada te bi se igre pojavile kao jedna od kategorija poput filmova, serija i slično. Igre se neće streamati, poput videa, već ih je prvo potrebno preuzeti na svoje mobilne uređaje putem Google Play Storea. Tijekom sljedećih mjeseci testiranje bi se trebalo proširiti, kako na druga tržišta, tako i na Appleovu mobilnu platformu tako da će u igrama Stranger Things i eventualnim drugim igrama moći uživati i korisnici iPhonea.

Slika nije dostupna Netflix staje na kraj dijeljenju lozinki? Dio korisnika dobio je poruke upozorenja

Prema dosadašnjim informacijama i glasinama vezanim uz ulazak Netflixa na gamersko tržište može se zaključiti kako kompanija ima velike ambicije. Namjeravaju pokrenuti vlastiti gamerski studio, na što ukazuju i oglasi za raspisane poslove u kompaniji pa u budućnosti od njih možemo očekivati i neke kompleksnije igre, vjerojatno namijenjene i drugim platformama - računalima i konzolama, a ne samo mobilnim uređajima.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju