Je li ovim potezom Netflix potvrdio glasine o širenju na tržište videoigara?

Novi zaposlenik Netflixa je Mike Verdu, koji je karijeru gradio u gamerskim kompanijama poput Electronic Artsa, Zynge i Oculusa, što ukazuje na to da bi kompanija zaista mogla predstaviti vlastiti servis za videoigre.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.07.2021. / 10:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako je Netflix najpoznatiji videoservis s više od 200 milijuna pretplatnika diljem svijeta, iz te su kompanije više puta komentirali da njihova konkurencija na tržištu nisu samo ostali videoservisi koji nude isti ili sličan sadržaj. Među konkurente koji se bore za naše slobodno vrijeme tako smatraju i gamerske kompanije te servise na kojima korisnici objavljuju vlastiti sadržaj poput YouTubea.

Slika nije dostupna Netflix staje na kraj dijeljenju lozinki? Dio korisnika dobio je poruke upozorenja

Jedan od direktora u kompaniji Greg Peters nedavno je čak rekao kako su im videoigre prilično zanimljive te su se iz Netflixa pozvali na gamerski fenomen Fortnite u kojem uživaju milijuni mladih i onih (malo) starijih, a koji se pokazao kao tvornica novaca. Prema svim signalima iz te kompanije posljednjih mjeseci, sve je upućivalo na to da su spremni za iskorak na gamersko tržište.

Nedavno smo pisali kako je kompanija u potrazi za osobom koja bi vodila gamerske operacije i pomogla im pri širenju na tržište videoigara i pokretanje gaming servisa. Ovaj tjedan napokon smo saznali i ime te osobe te je riječ o jakom igraču u gamerskoj industriji, čime su na neki način potvrdili glasine o ulasku na to tržište. Naime, Netflixu se pridružio Mike Verdu, koji je bio na rukovodećim pozicijama kompanija poput Oculusa, Electronic Artsa i Zynge.

Dosadašnji plan Netflixa, prema ranijim glasinama, bio je korisnicima u okviru servisa za određenu mjesečnu pretplatu ponuditi brojne videoigre, a nije teško zamisliti da bi Netflix mogao i spojiti pretplate na svoj video i gamerski servis po nekoj zajedničkoj cijeni. Novinari Cneta kontaktirali su s Netflixom kako bi saznali neke nove informacije vezane za njegovo zaposlenje, kao i planove kompanije za to tržište, no komentar ipak nisu dobili.

Slika nije dostupna Netflix ulazi na potpuno novo tržište?

Ako su sve glasine koje mrežom kruže u posljednje vrijeme istinite, to znači da bi već sljedeće godine Netflix mogao pokrenuti gamerski servis, a kakve će se igre na njemu moći igrati i što će sve ponuditi i za koju cijenu, vjerojatno ćemo saznati tek nakon službene najave servisa.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti