Netflix pomaže nastavnicima: Zanimljivi dokumentarci besplatni dok traje pandemija

Uz svaki dokumentarni film dostupni su i dodatni edukativni materijali koje nastavnici mogu koristiti u pripremi nastave.

Martina Čizmić | 21.04.2020. / 13:14

Netflix (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Svoj obol borbi protiv koronavirusa odlučio je dati i Netflix. Naime, nastavnici su i do sad mogli besplatno prikazivati dokumentarne filmove u svojim učionicama. No, kako su zbog koronavirusa učionice sad prazne, a nastava se odvija putem interneta, učitelji su ostali bez jednog dijela zanimljivih dodatnih materijala.

U Netflixu su im stoga odlučili dokumentarne filmove i serije, koji su i do sad bili najtraženiji, učiniti dostupnima putem YouTube kanala. Dokumentarci za sad imaju samo engleske podnatpise, ali bi u sljedećim tjednima trebali dobiti podnatpise i na drugim jezicima.

Među dokumentarcima koji su tako dostupni nastavnicima, učenicima, ali i svima ostalima su dokumentarci o prirodi, umjetnosti, znanosti, filozofiji dizajna, zanimljivim i neobičnim pojedincima koji svojim djelovanjem mijenjaju svijet te mnogi drugi. Uz svaki dokumentarni film dostupni su i dodatni edukativni materijali koje nastavnici mogu koristiti u pripremi nastave.

Mi bismo izdvojili seriju "Naš planet", čiji je autor poznati britanski prirodoslovac sir David Attenborough, a koja prati planet Zemlju i prikazuje sva njena čuda.

Iskoristite ovu priliku, pogledajte zanimljive dokumentarce i naučite nešto novo. Ili jednostavno promatrajte predivne krajolike u dokumentarcima i planirajte svoje sljedeće putovanje. Kad sve ovo vani prođe, naravno.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti