Ništa od bežičnog punjenja za iPhone 8, barem zasad

Bežično punjenje bit će omogućeno novom verzijom iOS-a i kupovinom posebnog punjača.

Martina Čizmić | 11.07.2017. / 07:46

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ljubitelji Applea s velikom pozornošću prate sve glasine koje se pojavljuju kako se približava njegovo službeno predstavljanje.

Iako u Appleu nikad nisu bili široke ruke s odavanjem informacija prije vremena, ljubitelji iPhonea s oduševljenjem su dočekali glasinu prema kojoj će novi iPhone 8 imati mogućnost bežičnog punjenja.

Neki modeli drugih proizvođača takvu mogućnost imaju već dulje vrijeme, no u Appleu su odolijevali takvoj ideji.

Glasine koje su se pojavile proteklih dana ipak ukazuju na to da je Apple popustio te će iPhone 8 imati mogućnost bežičnog punjenja, ali ne onako kako su na to navikli korisnici nekih drugih uređaja.

Naime, glasine kažu kako iPhone 8 neće odmah imati tu mogućnost, već će mu ona biti naknadno aktivirana novom verzijom iOS-a. Uz to, korisnici koji budu željeli koristiti mogućnosti bežičnog punjenja, morati će zasebno kupiti punjač.

iPhone 8 trebao bi podržavati Qi standard bežičnog punjenja, što bi korisnicima moglo olakšati nabavku bežičnog punjača jer su takvi punjači različitih proizvođača već dostupni na tržištu.

Samsungovi ekrani u iPhoneu?

Međutim, ljubitelje je iznenadila još jedna vijest. Otkriveno je kako će Apple 2018. godine umjesto LED ekrana u svoje uređaje ugrađivati OLED, koji su energetski učinkovitiji i pružaju mnogo bolju sliku, ali su i skuplji.

Zanimljiva je i činjenica da će Apple OLED ekrane za svoje uređaje naručivati uglavnom od svog najvećeg rivala – Samsunga.

To bi moglo dati novi vjetar u leđa korejskoj tvrtki i omogućiti joj da dodatno unaprijedi svoje uređaje iz Galaxy serije.

Sve ove glasine mogle bi naštetiti prodaji trenutno dostupnih modela iPhonea, ali i rezultirati slabijom prodajom iPhonea 8.

Već je ranije šef Applea Tim Cook priznao kako sve glasine i iščekivanje koje se pojave uoči predstavljanja novog uređaja, ozbiljno štete prodaji postojećih. S obzirom na najave o novim ekranima i bežičnom punjenju, nije isključeno kako će neki kupci pričekati do sljedeće godine i kupiti napredniji uređaj. Naravno, ako im cijena nije bitna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti