Novi prijenosnik iz Lenova dolazi s baterijom koja može izdržati čak 28 sati rada

Novi model ThinkPada pokreće Qualcommov Snapdragonu 8cx Gen 3 čipset, a namijenjen je onima koji su često na putu i treba im računala s izdržljivom baterijom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.03.2022. / 11:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na Mobile World Congressu Lenovo je, među brojnim novitetima, predstavio i prijenosno računalo s baterijom koja bi trebala izdržati više od jednog dana rada. Lenovo ThinkPad X13s tako bi se trebao moći koristiti čak 28 sati bez da je povezan sa strujom, što su zaista fantastične performanse, iako je jasno da one ovise i o načinu korištenja samog računala.

Slika nije dostupna Lenovo predstavio novi brend uređaja namijenjenih hibridnom načinu rada

Osim po izdržljivoj bateriji, ovo je računalo specifično i po procesoru koji koristi, a riječ je o Qualcommovu čipsetu Snapdragon 8cx Gen 3, što je prvi put da je ovaj procesor ugrađen u prijenosna računala. Riječ je o posljednjoj generaciji tog čipseta koja u odnosu na svog prethodnika omogućuje čak do 80 posto brže procesorske performanse i 60 posto bolje grafičke performanse.

Prijenosnik ima ekran dijagonale 13,3 inča omjera stranica 16:10, kameru rezolucije 5MP, dva Dolby zvučnika te do 32GB memorije i do 1TB SSD-a, a svakako treba spomenuti i podršku za 5G. Uređaj nema ventilator tako da je tišina tijekom rada garantirana. Što se dizajna tiče, riječ je o klasičnom i dobro poznatom dizajnu na kakvo smo navikli od ThinkPadova s, naravno, TrackPoint kuglicom u sredini tipkovnice.

Slika nije dostupna Lenovo predstavio nove futurističke gaming mašine pojačane umjetnom inteligencijom i strojnim učenjem

Lenovo ThinkPad X13s isporučivat će se s operativnim sustavom Windows 11 Pro, a početak isporuka planiran je za svibanj ove godine. Početna cijena računala iznosi 1099 dolara.

Izvor: Tech Spot

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti