Lenovo predstavio novi brend uređaja namijenjenih hibridnom načinu rada

Prva dva uređaja koje je Lenovo predstavio su bežični miš i vanjska baterija, a u budućnosti će u sklopu novog brenda Lenovo Go predstaviti i slušalice i tipkovnicu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.05.2021. / 12:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U proteklih petnaestak mjeseci način rada milijuna ljudi diljem svijeta u potpunosti se promijenio, a kada se situacija s koronavirusom jednom normalizira (nadamo se što prije), jasno je kako više neće biti povratka na staro. Iako će dio kompanija od zaposlenika zahtijevati da se vrate u urede, čini se kako će mnoge tvrtke ipak radnicima omogućiti fleksibilnost, odnosno potpuni rad od kuće ili hibridni način rada. Dakle, dio radnog vremena radit će iz kuće, a dio iz ureda.

Slika nije dostupna Lenovo predstavio nove futurističke gaming mašine pojačane umjetnom inteligencijom i strojnim učenjem

Čini se kako se i proizvođači tehnoloških uređaja pripremaju za takvu budućnost pa je Lenovo ovaj tjedan najavio novi brend dodataka za računala nazvan Lenovo Go. S novim brendom žele “učinkovito premostiti jaz” između rada iz ureda i kuće te rada u pokretu, odnosno omogućiti zaposlenicima da učinkovito rade s kojeg god mjesta žele.

Iako su iz Lenova spomenuli nekoliko proizvoda na kojima rade, za početak su predstavili samo dva. Prvi je bežični miš s integriranom baterijom koja se može puniti bežično ili povezivanjem s USB-C kabelom. Lenovo Go Wireless Multi-Device Mouse može biti povezan s tri uređaja te dolazi s posebnom tipkom putem koje se određuje s kojim će uređajem biti trenutačno povezan.

Drugi predstavljeni uređaj je Lenovo Go USB-C Laptop Power Bank, vanjska baterija kapaciteta čak 20.000 mAh. S tom se baterijom u isto vrijeme mogu puniti baterije do tri uređaja, a podržava i bežično punjenje tako da se čini idealnim dodatkom osobama koje su često u pokretu.

Slika nije dostupna Lenovo predstavio prijenosno računalo s dva ekrana

Pored miša i vanjske baterije, iz Lenova su naglasili kako će u sklopu brenda Lenovo Go predstaviti i slušalice i bežičnu tipkovnicu, no nisu objavili detalje o tim uređajima te nije poznato kada će ih službeno predstaviti. Što se miša i power banka tiče, u SAD-u njihova prodaja počinje tijekom sljedećeg mjeseca, a nakon toga bit će dostupni i na drugim tržištima. Cijena miša iznosit će 60 dolara, dok će za vanjsku bateriju biti potrebno izdvojiti 90 dolara.

Izvor: ZDnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti