Pametni telefon OnePlus 5 ima ozbiljan propust?

Flagship-uređaj kineske kompanije koja ogromnim koracima osvaja tržište ima čudan problem

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 19.07.2017. / 10:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 OnePlus 5 svakako je u kategoriji jednog od najkvalitetnijih i najiščekivanijih pametnih telefona ove godine. Kineska kompanija koja je svojim dosadašnjim uređajima izgradila status i polako ali sigurno osvajala tržište, od modela OnePlus 5 ima velika očekivanja, baš kao uostalom i sami korisnici. No, u posljednje se vrijeme i puno ozbiljnijim igračima događalo da sa svojim najnovijim modelima, nakon početnog oduševljenja, entuzijazma i uzbuđenja nakon predstavljanja nalete na neočekivane probleme koje su prijavili sami korisnici.

Toga, nažalost, sudeći prema sve većem broju postova koje širom interneta ostavljaju vlasnici pametnog telefona OnePlus 5 nije pošteđen niti ovaj uređaj, s kojega se ne može nazvati broj za hitne intervencije, barem kada je riječ o korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji.

Naime, nakon što je korisnik Reddita Nick Morelli objavio videozapis u kojem pokazuje kako se OnePlus 5 restartao svaki puta kada je pokušao nazvati 911 s njega, sličan problem počeli su prijavljivati i drugi korisnici. Možda ovo u prvom trenutku ne izgleda kao posebno neugodan bug, ali ako pokušamo zamisliti situaciju u kojoj smo ugroženi, jedini nam je izlaz pozivanje broja za hitne situacije, a naš uređaj se konstantno gasi, onda cijela priča dobiva novu dimenziju.

Korisnici uređaja OnePlus 5 pozivaju jedni druge da testiraju pozive prema svojim službama (u Hrvatskoj 112) kako bi utvrdili imaju li svi isti problem. Prema nekim informacijama, riječ je o propustu u GPS-modulu uređaja, koji automatski kod poziva prema brojevima službi za hitne intervencije pokušava poslati lokaciju uređaja odnosno korisnika. Sama kompanija zasad se nije oglasila.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti