OnePlus 5 svakako je u kategoriji jednog od najkvalitetnijih i najiščekivanijih pametnih telefona ove godine. Kineska kompanija koja je svojim dosadašnjim uređajima izgradila status i polako ali sigurno osvajala tržište, od modela OnePlus 5 ima velika očekivanja, baš kao uostalom i sami korisnici. No, u posljednje se vrijeme i puno ozbiljnijim igračima događalo da sa svojim najnovijim modelima, nakon početnog oduševljenja, entuzijazma i uzbuđenja nakon predstavljanja nalete na neočekivane probleme koje su prijavili sami korisnici.

Toga, nažalost, sudeći prema sve većem broju postova koje širom interneta ostavljaju vlasnici pametnog telefona OnePlus 5 nije pošteđen niti ovaj uređaj, s kojega se ne može nazvati broj za hitne intervencije, barem kada je riječ o korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji.

Naime, nakon što je korisnik Reddita Nick Morelli objavio videozapis u kojem pokazuje kako se OnePlus 5 restartao svaki puta kada je pokušao nazvati 911 s njega, sličan problem počeli su prijavljivati i drugi korisnici. Možda ovo u prvom trenutku ne izgleda kao posebno neugodan bug, ali ako pokušamo zamisliti situaciju u kojoj smo ugroženi, jedini nam je izlaz pozivanje broja za hitne situacije, a naš uređaj se konstantno gasi, onda cijela priča dobiva novu dimenziju.

Korisnici uređaja OnePlus 5 pozivaju jedni druge da testiraju pozive prema svojim službama (u Hrvatskoj 112) kako bi utvrdili imaju li svi isti problem. Prema nekim informacijama, riječ je o propustu u GPS-modulu uređaja, koji automatski kod poziva prema brojevima službi za hitne intervencije pokušava poslati lokaciju uređaja odnosno korisnika. Sama kompanija zasad se nije oglasila.