Procurili Appleovi planovi za jesen: Kreću u osvajanje potpuno novog tržišta

Apple bi uskoro mogao najaviti pretplatničke pakete koji će po jeftinijim cijenama povezati često korištene usluge, a predstavit će i jedan potpuno novi pretplatnički servis.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.08.2020. / 13:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svima u Appleu jasno je kako u budućnosti ne smiju ovisiti samo o prodaji hardvera. Iako iPhone i dalje donosi najveću zaradu, tvrtka se sve više usmjerava prema servisima, što je rezultiralo i povećanjem prihoda od usluga. Pored iClouda, odnosno servisa za pohranu podataka koji je danas neophodan jer je količina sadržaja koji se treba pohraniti sve veća, kompanija u ponudi ima i glazbeni, gamerski i video pretplatnički servis, dok Apple News za određenu mjesečnu pretplatu nudi pristup brojnim novinama i časopisima.

iPhone Xs i iPhone Xs Max (Foto: AFP) Iznenađenje iz Applea: Pripremaju jeftiniji iPhone 12 Pro

Kako bi privukli što veći broj korisnika na sve te servise, krajem godine namjeravaju predstaviti - Apple One. Naime, namjeravaju povezati pretplatu za određene usluge i ponuditi niže cijene za korisnike koji će povezati više servisa. Ovisno o broju servisa koje će korisnici povezati u jednu pretplatu, uštede bi trebale iznositi između 2 i 5 dolara mjesečno u odnosu na ono kada bi se svi ti servisi plaćali pojedinačno.

Osnovna verzija Applea One trebala bi uključivati glazbeni i videoservis, dakle Apple Music i Apple TV+. Ljubiteljima gaminga bit će dostupan i paket koji će, pored dva navedena servisa, uključivati i Apple Arcade, dok će treći pretplatnički povezani paket uključivati i Apple News. Najskuplji paket uključivat će još i pretplatu na iCloud, ali navodno i još jedan potpuni novi pretplatnički servis.

Slika nije dostupna Apple i Google izbacili Fortnite iz trgovina aplikacija za iPhone i Androide

Ako su glasine koje su se pojavile na internetu istinite, Apple bi uskoro mogao pokrenuti fitness-videoservis putem kojeg bi korisnici na svojim mobilnim uređajima imali pristup vođenim vježbama i drugim fitness-aktivnostima. S tim servisom Apple bi krenuo u osvajanje potpuno novog tržišta, a osim u paketu s drugim uslugama, moći će se koristiti odvojeno, uz određenu mjesečnu pretplatu, naravno.

Izvor: Ars Tehnica

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti