Iznenađenje iz Applea: Pripremaju jeftiniji iPhone 12 Pro

Glasine koje kruže mrežom govore da će Apple početkom sljedeće godine predstaviti novi model iPhonea Pro koji neće imati 5G, ali će biti jeftiniji.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.08.2020. / 10:31

iPhone Xs i iPhone Xs Max (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još je oko mjesec dana ostalo do Appleova predstavljanja novih modela iPhonea. Prema glasinama koje kruže mrežom, ljubitelji kompanije mogu očekivati čak četiri nova telefona, dva jeftinija (s ekranima dijagonale 5,4 i 6,1 inča) s te dva skuplja modela iPhone 12 Pro s 6,1 i 6,7-inčnim ekranima. Prvi puta svi modeli trebali bi imati OLED ekrane, a možemo očekivati da će i sva četiri telefona imati podršku za 5G mreže. Zbog pandemije vjerojatno će kasniti početak prodaje novih iPhonea te bi se prvo u prodaji trebala pojaviti dva jeftinija modela, a nakon toga, vjerojatno u studenom i skuplji modeli iPhone 12 Pro i Pro Max.

Slika nije dostupna Zabrinutost u Appleu: Zbog Trumpove odluke prodaja iPhonea mogla bi pasti čak 30 posto

No čini se kako bi Apple mogao predstaviti još jedan novi model iPhonea koji bi se na tržištu trebao pojaviti početkom sljedeće godine. Dok je ove godine Apple predstavio iPhone SE, telefon s modernih hardverom, ali sa zastarjelim dizajnom iPhonea 8, plan za sljedeću godinu bitno je drukčiji. Naime, prema informacijama iz kompanije Wedbush Securities, čiji su se analitičari u posljednje vrijeme pokazali kao vjerodostojan izvor informacija o Appleu, sljedeće godine možemo očekivati novu verziju iPhonea 12 Pro koja će biti cjenovno povoljnija.

Daniel Ives iz Wedbusha kaže kako je, pogotovo u recesiji i padu tržišta uslijed koronavirusa, Appleu bitno da ima uređaje u svim cjenovnim kategorijama. Naravno, nije teško pretpostaviti da niža cijena znači i neke kompromise, a kada je u pitanju jeftiniji iPhone 12 Pro taj kompromis bit će - 5G mreže. Taj bi telefon trebao imati sve najjače opcije, no neće imati podršku za mobilne mreže nove kategorije. Za pretpostaviti je da to mnogima neće smetati i između 5G-a i niže cijene, odabrat će - povoljniju cijenu.

Novi modeli iPhonea Zbog korone će kasniti početak prodaje novih modela Appleovih telefona

Dakle, sljedeće godine Apple bi na tržištu mogao imati čak 6 aktualnih modela iPhonea - od najjeftinijeg iPhonea SE koji se u SAD-u prodaje po cijeni od 400 dolara do iPhonea 12 Pro Max koji će imati veliki 6,7-inčni ekran i cijenu od 1100 dolara.

Izvor: Mac Rumors
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti