Stiže sljedeći mjesec: Nokia priprema 18,4 inčni tablet?

Osim pet pametnih telefona, Nokijin plan za ovu godinu uključuje i predstavljanje tableta s dijagonalom ekrana od čak 18,4 inča

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.01.2017. / 09:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon predstavljanja pametnog telefona na kineskom tržištu za kojim je zabilježena velika potražnja i rasprodan je nakon samo jedne minute, Nokia priprema nove modele pametnih telefona, ali i veliki tablet koji bi mogli predstaviti već krajem sljedećeg mjeseca. Kao i svake godine, krajem veljače i početkom ožujka u Barceloni održat će se najveći svjetski mobilni sajam (Mobile World Congress – MWC), a nakon dugo vremena očekujemo i zanimljive novitete i uređaje s logom legendarne Nokije. O modelu Nokia 6 i glasinama oko ostalih pametnih telefona koje ova kompanija priprema već smo pisali, a posljednjih dana sve je više glasina i oko tableta kojeg bi Nokia mogla predstaviti na MWC-u.

Ako su glasine istinite, ovaj uređaj neće konkurirati iPadovima i sličnim tabletima, već će biti namijenjen korisnicima koji žele tablet s velikim ekranom te bi, prema informacijama objavljenim na Tech Spotu, dijagonala ekrana trebala iznositi čak 18,4 inča, uz rezoluciju od 2,560x1,440 piksela. Radit će na (najvjerojatnije) Snapdragon 835 procesoru, imat će 4GB RAM-a i 64GB memorije za pohranu podataka (ne spominje se dodatni utor za microSD memorijske kartice, što ne znači da ga ovaj tablet neće imati), a od ostalih opcija treba izdvojiti i kameru rezolucije 12MP – navodno bi obje kamere trebale imati istu rezoluciju i podršku za NFC, dok će operativni sustav biti Android, posljednja verzija 7.0.

Službene informacije sa svim specifikacijama, datumom početka prodaje i cijenom trebali bi saznati za malo više od mjesec dana na Mobile World Congressu. Tablet sa sličnim velikim ekranom 2015. predstavio je i Samsung – iako nema informacija o broju prodanih primjeraka Galaxy Viewa, činjenica kako je njegova cijena smanjena s 599 dolara na 399 dolara ukazuje kako potražnja za ovim uređajem nije (bila) velika.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti