Sve je više glasina: Nothing priprema jedan od najzanimljivijih telefona godine?

Potezi koje je u posljednje vrijeme napravila tvrtka Nothing sugeriraju da se pripremaju za predstavljanje svog prvog smartphonea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.02.2022. / 14:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedan od osnivača popularnog kineskog proizvođača smartphonea OnePlus Carl Pei prije dvije godine najavio je odlazak iz kompanije za čijim su se novim modelima telefona formirali redovi poput onih kada su ljubitelji Applea čekali početak prodaje novih iPhonea. Nakon OnePlusa Pei je ostao u tehnološkim vodama te je početkom prošle godine pokrenuo startup zanimljiva imena - Nothing.

Slika nije dostupna Suosnivač OnePlusa pokrenuo novi startup koji kreće u borbu s tehnološkim velikanima. Nazvao ga je - Nothing

Tvrtka je do sada predstavila samo jedan proizvod - bežične slušalice, a sve je više (neslužbenih) dokaza da Carl Pei planira povratak na “domaći teren”, odnosno tržište smartphonea. Tako je Nothing prošle godine dogovorio suradnju s proizvođačem čipova Qualcommom, preuzeli su brend Essential koji je pokrenuo “otac Androida” Andy Rubin (kompanija je prije toga predstavila Essential Phone), a pridružio im se i bivši glavni dizajner Dysona Adam Bates. Kada tome dodamo i nedavni tvit koji je objavio Carl Pei da se “vraća na Android”, jasno je što smjeraju u Nothingu.

S obzirom na to da još nisu procurili nikakvi detalji, mediji mogu samo nagađati o Nothing Phoneu te na stranici Android Central kažu da bi to mogao biti duhovni nasljednik OnePlusa kakav je nekad bio. Dakle, ono što možemo očekivati je telefon snažnog hardvera i solidnih fotografskih mogućnosti koji bi, uz poneki kompromis, trebao donijeti odličan omjer cijene i kvalitete. Također, nagađaju kako bi se sam uređaj od konkurencije mogao dodatno razlikovati i po dizajnu jer npr. prvi i za sada jedini uređaj Nothinga (bežične slušalice) napravljen je s transparentnim kućištem koje djeluje prilično atraktivno. U istom ili sličnom smjeru mogao bi biti napravljen i Nothing Phone.

Slika nije dostupna OnePlus ponovno priprema “ubojicu flagshipa”?

S obzirom na to da je konkurencija na ovom tržištu jako velika te na probleme s opskrbnim lancima, bit će zanimljivo vidjeti kakvi su planovi Nothinga i koji će biti glavni prodajni aduti njihova prvog pametnog telefona te se čini da bi to mogao biti jedan od najzanimljivijih telefona predstavljenih ove godine.

 


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti