U prošlosti su mediji telefone OnePlusa često nazivali “ubojicama flagshipa”. Razlog za to bio je jasan - njihovi uređaji imali su vrhunski hardver i specifikacije, no bili su prilično jeftiniji u odnosu na razvikane konkurente. Naravno, takvi su telefoni ponekad imali i neke kompromise i nisu imali baš sve opcije kao i top-modeli Applea, Samsunga i drugih, no za većinu korisnika ta je niža cijena opravdavala takav kompromis.

OnePlus 10 Pro Poznato je gotovo sve o nadolazećem flagship telefonu OnePlusa

S vremenom je cijena novih modela OnePlusa rasla te njihovi flagshipovi više nisu bili toliko povoljniji u odnosu na konkurente, tako da se pojam “ubojica flagshipa” više nije povezivao s njima. To bi se, ako je vjerovati novim informacijama koje su prenijeli tehnološki mediji, ponovno moglo promijeniti.

Naime, čini se kako se OnePlus vraća svojim korijenima te da pripremaju novu seriju telefona koju će, kao i njihove prve modele, karakterizirati snažan hardver i povoljnija cijena. Cijena o kojoj mediji nagađaju jest do 475 dolara na kineskom tržištu, što je u odnosu na neke top-modele i više nego dvostruko jeftinije.

Glasine koje su počele kružiti mrežom govore kako će ta nova serija imati ravan ekran (neće biti zaobljen oko rubova) i “flagship čip”, no ne spominje se i model čipa. To može biti aktualni Qualcommov Snapdragon 8 Gen 1., ali i neki malo slabiji i stariji model, no kako se navodi da će ti telefoni biti namijenjeni igranju videoigara i prilagođeni za top performanse, vjerojatno će imati najjači mogući model.

OnePlus (Foto: AFP) OnePlus i Hasselblad najavili dugoročno partnerstvo kako bi razvili novu generaciju kamera na pametnim telefonima

Ako žele snažan i cjenovno prihvatljiviji model, to znači da će negdje morati napraviti kompromis, a to mogu biti slabije kamere, sporije punjenje (nedostatak bežičnog punjenja), možda neće imati IP certifikat i slično.

Izvor: Android Authority

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju