Poznato je gotovo sve o nadolazećem flagship telefonu OnePlusa

Ovaj model prvo će se sljedeći tjedan pojaviti u Kini, a ubrzo nakon toga trebao bi postati dostupan globalno.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.01.2022. / 12:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sljedeći tjedan OnePlus službeno će predstaviti svoju novu generaciju flagship telefona iz serije OnePlus 10. Ovaj tjedan već su objavili teaser fotografiju modela 10 Pro, kao i neke opcije koje će imati, a zahvaljujući prethodnim glasinama, već danas znamo gotovo sve o ovom telefonu. A to što znamo, barem na papiru, izgleda odlično te bi ovaj uređaj mogao konkurirati za jedan od najboljih pametnih telefona na tržištu.

OnePlus (Foto: AFP) OnePlus i Hasselblad najavili dugoročno partnerstvo kako bi razvili novu generaciju kamera na pametnim telefonima

Dijagonala AMOLED ekrana iznosi 6,67 inča, uz frekvenciju osvježavanja od 120 Hz, a telefon će pokretati posljednja generacija Qualcommova Snapdragona (8 Gen 1), što su klasične opcije koje možemo očekivati od jednog top-modela za 2022. godinu. Iako još nije poznato koliko će biti izdržljiva baterija, kapacitet od 5000 mAh obećava, ali još je zanimljivija informacija o brzini punjenja - podržavat će 50W bežično punjenje te 80W punjenje baterije putem kabela.

Osim što će se baterija moći brzo napuniti, telefon će podržavati i reverzibilno punjenje što znači da će se s njegovom baterijom moći puniti baterije drugih telefona, slušalica, pametnih satova i slično.

OnePlus 10 Pro imat će ukupno četiri kamere. S prednje strane smještena je kamera za snimanje selfija rezolucije 32 MP, dok se sa stražnje strane nalaze 48 MP glavni senzor te dodatne 50 i 8 MP kamere, a više od samog broja megapiksela važnije je naglasiti kako je na razvoju kamera OnePlus surađivao s Hasselbladom.

Slika nije dostupna OnePlus predstavio novu verziju modela Nord

Isporučivat će se s OxygenOS-om baziranom na posljednjoj verziji Googleova mobilnog operativnog sustava (Android 12). Ovaj smartphone prvo će se pojaviti na kineskom tržištu (od 11. siječnja), a nakon toga postat će dostupan globalno. Jedna od rijetkih stvari koja nam još nije poznata jest njegova cijena.

Izvor: 9to5Google

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti