OnePlus predstavio novu verziju modela Nord

Nova verzija prošlogodišnjeg modela ima manje kamera, ali kvalitetniji glavni senzor, novi procesor, bolju bateriju te - 3,5 mm izlaz za slušalice.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.06.2021. / 08:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

OnePlus jučer je predstavio novu verziju svog telefona srednje kategorije Nord koji se na globalnom tržištu pojavio sredinom prošle godine. Nova verzija nazvana je Nord CE (Core Edition) i dolazi s nekim poboljšanim opcijama, dok su neke stvari - poput četvrte stražnje (makro) kamere te dodatne prednje kamere za snimanje ultraširokih selfija izbačene.

OnePlus (Foto: AFP) OnePlus i Hasselblad najavili dugoročno partnerstvo kako bi razvili novu generaciju kamera na pametnim telefonima

Ekran je sličan kao i u prošlogodišnjem Nordu - riječ je o AMOLED ekranu čija dijagonala iznosi 6,4 inča rezolucije 2400x1080 piksela uz frekvenciju osvježavanja od 90 Hz. Telefon pokreće Qualcommov čipset Snapdragon 750G (prošlogodišnji model radio je na čipsetu Snapdragon 765G) te ima podršku za 5G mreže. Ono što je zanimljivo jest da novi model, za razliku od prošle generacije, ima 3,5 mm izlaz za slušalice. Usprkos tome, naglašavaju na stranici Android Authority, novi je model nešto tanji - 7,9 mm u odnosu na 8,2 mm.

Iz OnePlusa kažu kako je ovo njihov najtanji model još od telefona 6T predstavljenog 2018. godine. Sa stražnje strane nalaze se 3 kamere. Glavna kamera sada dolazi s još boljim senzorom rezolucije 64 MP, a ispod nje još se nalazi i 8 MP ultraširoka kamera te 2MP monokromatska leća. S prednje strane smještena je 16 MP kamera za selfije.

Slika nije dostupna OnePlus predstavio dva nova telefona: Nord N10 5G i Nord N100

Kapacitet baterije veći je u odnosu na OnePlus Nord i iznosi 4500 mAh, a zahvaljujući tehnologiji Warp Charge 30T do 70 posto baterije može se napuniti za 30 minuta.

Nord Core Edition u prodaji će se pojaviti 21. lipnja po cijeni od 299 eura za verziju s 8 GB memorije i 128 GB prostora za pohranu podataka, dok će cijena modela s još boljim specifikacijama - 12/256 iznositi 369 eura.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti