Uskoro stiže novi savitljivi Samsung: Evo što možemo očekivati od modela Galaxy Z Fold 4

Čini se kako će savitljivi Samsungovi telefoni napokon imati kamere iz najjačih telefona iz serije Galaxy S.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.06.2022. / 13:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung priprema nove generacije svojih savitljivih pametnih telefona čije službeno predstavljanje možemo očekivati tijekom ljetnih mjeseci. Zahvaljujući poznatom insideru mobilne industrije koji je na Twitteru poznat po nadimku Ice Universe već danas znamo sve što će donijeti Galaxy Z Fold 4.

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G - 10 Veliki porast prodaje savitljivih telefona

Na toj društvenoj mreži nabrojao je specifikacije ovog telefona te napisao da su one 100 posto točne. S obzirom na to da su njegove informacije do sada bile prilično pouzdane, možemo mu vjerovati na riječ.

Novi Galaxy Z Fold 4 tako bi trebao imati unutarnji AMOLED ekran dijagonale 7,6 inča, dok će dijagonala vanjskog ekrana iznositi 6,2 inča. I to će biti AMOLED ekran, a oba ekrana trebala bi podržavati frekvenciju osvježavanja od 120 Hz. Kako je riječ o flagship modelu, takav bi trebao biti i njegov hardver pa će ga pokretati čipset Snapdragon 8+ Gen 1 te će imati 12GB RAM-a. Kapacitet baterije trebao bi ostati kao i u aktualnom modelu (4400 mAh), a telefon će biti dostupan u dvije verzije, ovisno o prostoru za pohranu podataka.

Prema ovim informacijama, sustav kamera trebao bi biti sličan kao i na posljednjoj generaciji Galaxy S pametnih telefona. Sa stražnje strane tako bi se trebale nalaziti tri kamere - glavna rezolucije 50MP, zatim 12MP širokokutna kamera te 10MP telefoto senzor s trostrukim optičkim zumom. Telefon bi trebao imati i dvije prednje kamere - jednu kada je telefon sklopljen, a drugu kada se otvori.

Slika nije dostupna Najbolji savitljivi telefon na tržištu? Oppo i službeno predstavio Find N

Osim ovog modela, Samsung priprema i novu generaciju savitljivog telefona Galaxy Z Flip 4 koju bi također trebao predstaviti tijekom ljeta.

Izvor: Tech Radar
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti