Najbolji savitljivi telefon na tržištu? Oppo i službeno predstavio Find N

Oppov prvi savitljivi telefon sličan je Galaxyju Z Fold, no njegov prednji ekran dolazi s boljim omjerom stranica, što ga čini boljim za svakodnevnu uporabu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.12.2021. / 10:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kako je prije nekoliko dana i najavljeno, Oppo je jučer predstavio svoj prvi savitljivi telefon, model Find N koji je već dospio u ruke nekih novinara i YouTubera koji su prilično zadovoljni ovim uređajem. Tako je Marques Brownlee rekao je da bi, kada je u pitanju izgled, odnosno oblik uređaja, to mogao biti najbolji savitljivi telefon na svijetu.


Samsung Galaxy Z Flip 3 5G - 10 Veliki porast prodaje savitljivih telefona

Smartphone je napravljen slično kao i Samsungov Galaxy Fold 3 - ima jedan vanjski ekran čija dijagonala iznosi 5,49 inča, a kada se otvori pretvara se u tablet dijagonale 7,1 inča.

U oba slučaja riječ je o AMOLED ekranima, no unutarnji ekran ima višu frekvenciju osvježavanja - 120Hz u odnosu na 60Hz vanjskog ekrana. U recenzijama modela Find N novinari imaju pohvale za oba ekrana te se naglašava kako se, za razliku od Galaxy Folda i njegovog neobičnog omjera stranica, vanjski ekran može koristiti i kao i na svakom drugom premium pametnom telefonu, s jedinom razlikom što je, zbog presavijenog drugog ekrana, sam uređaj deblji.

Rezolucija unutarnjeg ekrana iznosi 1920X1792 piksela, a iz Oppa se hvale kako je mjesto gdje se nalazi šarka za otvaranje, odnosno pregib oko 80 posto manji u odnosu na konkurentske modele te bi trebao izdržati najmanje 200 tisuća otvaranja. Što se klasičnog hardvera tiče, pogoni ga Snapdragon 888 čipset te će se na tržištu pojaviti u verzijama s 8 GB memorije i 256 GB prostora za pohranu podataka te u verziji 12/512 GB, pri čemu treba naglasiti da nema dodatnog utora za memorijsku karticu.

Uređaj dolazi i s 3 stražnje kamere - glavna rezolucije 50 MP, 13 MP telefoto i 16 MP ultraširoka kamere te s dvije 32 MP kamere za snimanje selfija. Kapacitet baterije iznosi 4500 mAh i podržava 33W punjenje putem kabela, odnosno 15W bežično punjenje, kao i 10W reverzibilno punjenje.

Slika nije dostupna Nakon telefona, Samsung planira i prijenosnik sa savitljivim ekranom

Oppo Find N na početku će se pojaviti na kineskom tržištu po cijeni od oko 1200 dolara, a naknadno bi se mogao pojaviti i na europskom tržištu.

Izvor: Cnet


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti