Nakon telefona, Samsung planira i prijenosnik sa savitljivim ekranom

Mrežom se šire glasine o novom Samsungovom uređaju sa savitljivim ekranom, no ovog puta nije riječ o smartphoneu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.09.2021. / 08:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sa svakom novom generacijom uređaja, dojmovi oko Samsungovih savitljivih telefona sve su bolji. Dok su prvi modeli imali problema s osjetljivim ekranima, tijekom godina tehnologija je napredovala te su nedavno predstavljeni modeli Galaxy Fold 3 i Flip 3 snažniji s izdržljivijim ekranima koji se neće oštetiti sa svakim jačim pritiskom. Tehnologiju koju godinama razvijaju i testiraju na pametnim telefonima, južnokorejska kompanija sada želi primijeniti na novoj kategoriji uređaja.

PR Upoznajte novu generaciju Samsung Galaxy Z pametnih telefona i otvorite prozor u drugačiji svijet!

Službeno iz Samsunga šute, no na mreži se šuška o savitljivim Galaxy Booku Fold, odnosno prijenosnom računalu koje će imati savitljivi ekran. Dakle, umjesto klasičnog prijenosnika koji će imati tipkovnicu i touchpad na donjem dijelu i ekran na gornjem dijelu, taj bi uređaj trebao izgledati kao veliki tablet dijagonale ekrana 17 inča. No kada se uređaj postavi vertikalno, on bi se na sredini mogao savinuti i pretvoriti u laptop.

Na takvom uređaju, jasno, tipkovnica ne bi bila hardverska. Kada se Galaxy Book savije kako bi se koristio kao prijenosnik, donji dio ekrana moći će se pretvoriti u virtualnu tipkovnicu, odnosno za očekivati je kako će Samsung na njemu omogućiti različite aplikacije kako bi što bolje/produktivnije iskoristili taj dio Galaxy Booka. Npr. na gornjem ekranu mogli bi vrtjeti YouTube, a na donjem bi mogli surfati internetom, objavljivati na društvenim mrežama, pisati mailove itd.

Prve informacije o Galaxy Booku Fold 17 objavio je korisnik Twittera Ice Universe koji se do sada pokazao kao prilično pouzdan izvor informacija. Neke detalje oko samog uređaja nije objavio, no čini se kako ga ne treba očekivati tijekom ove godine.

Slika nije dostupna Veliki interes za novom generacijom Samsungovih savitljivih telefona

Inače, kada/ako Samsung predstavi Galaxy Fold 17, to neće biti prvi prijenosnik sa savitljivim ekranom. Led na tom tržištu još je prošle godine probio Lenovo koji je predstavio ThinkPad X1 Fold s 13,3-inčnim ekranom, koji je dostupan i na našem tržištu.

Izvor: TechSpot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti