Veliki interes za novom generacijom Samsungovih savitljivih telefona

Do početka prodaje, broj prednaručenih modela Galaxy Z Folda 3 i Flipa 3 mogao bi doseći 800 tisuća - samo u Južnoj Koreji.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.08.2021. / 15:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Predstavljanje prvog Samsungovog modela savitljivog telefona možemo opisati poslovicom o prvim mačićima i njihovom bacanju u more. Već su prvi testovi pokazali da je južnokorejska kompanija požurila s njegovom najavom te se telefon pokazao prilično lomljiv, a ekran neotporan na ogrebotine. Ti su problemi s vremenom popravljeni (iako su za rukovanje Foldom i dalje trebala uputstva za pažljivu uporabu), a Samsung je s vremenom predstavio novu generaciju kao i potpuno novi model Flip.

Slika nije dostupna Samsung za listopad priprema smartphone koji su mediji prozvali ubojicom flagshipova

Bolji, napredniji i otporniji, i ti su se modeli za većinu korisnika ipak pokazali kao egzotika za koju je potrebno platiti više od tisuću dolara pa su privukli samo ljubitelje smartphone (tzv. early adoptere) i one malo dubljeg džepa.

Treća sreća

Treća generacija Folda i Flipa koja je, naravno, još snažnija i izdržljivija, ali i jeftinija već je do sada privukla veliki broj korisnika te je jasno da će prodaja biti puno bolja u odnosu na prethodne generacije. Galaxy Z Fold 3 i Flip 3 trenutačno se mogu prednaručiti te će se u prodaji pojaviti 27. kolovoza, a samo u Južnoj Koreji do sada već je oko 450 tisuća osoba rezerviralo ove uređaje. Do početka prodaje tržišni analitičari očekuju da će ta brojka doseći 600 tisuća, pri čemu se te brojke odnose samo na prednarudžbe putem mobilnih operatera.

PR Upoznajte novu generaciju Samsung Galaxy Z pametnih telefona i otvorite prozor u drugačiji svijet!

Kada se tome dodaju i brojke uređaja prednaručenih u slobodnoj prodaji, one bi mogle premašiti 800 tisuća - i to samo, dakle, u Južnoj Koreji, što su impresivne brojke za takav tip uređaja. Ako se po jutru dan poznaje, jasno je kako tijekom sljedećih mjeseci možemo očekivati odlične prodajne brojke i u drugim državama.

Strategija koju je Samsung primijenio na novoj generaciji svojih savitljivih telefona, a to je konstantno unapređenje hardvera te smanjenje cijene, definitivno se isplatila, komentirali su na SamMobileu potražnju za novim Foldom i Flipom.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti