Samsung za listopad priprema smartphone koji su mediji prozvali ubojicom flagshipova

Prema medijskim natpisima, za dva mjeseca južnokorejska kompanija trebala bi predstaviti jeftiniju verziju smartphonea iz serije S21.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.08.2021. / 08:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ne nedavnoj konferenciji Samsung je predstavio nove modele savitljivih telefona iz serija Fold i Flip, a ljubitelji južnokorejske kompanije do kraja godine s nestrpljenjem iščekuju predstavljanje još jednog modela - S21 FE. Prošlogodišnji model S20 FE pokazao se kao pun pogodak, a velike su očekivanja i od nadolazećeg modela kojeg su mediji već prozvali ubojicom flagshipa jer od njega očekujemo vrhunski hardver po cijeni nižoj od najjačih modela.

Slika nije dostupna Nema Notea, ali njegovo nasljeđe je vidljivo: Samsung predstavio nove verzije svojih preklopnih telefona - Z Flip 3 i Z Fold 3

Službeno još nema nikakvih informacija iz Samsunga, no ovaj tjedan na Twitteru je osvanuo video u kojem je prikazano kako bi novi FE trebao izgledati. Video otkriva kako je telefon sličan postojećim modelima iz serije Galaxy S21 s tri kamere u vertikalnom nizu sa stražnje bočne strane te s kamerom za selfije postavljenoj u rupici na sredini gornjeg dijela ekrana.

Ono što možemo očekivati od ovog telefona, prema dosadašnjim glasinama, jest ekran dijagonale 6,41 inča (spominje se AMOLED ekran s frekvencijom osvježavanja od 120 Hz), pokretat će ga čipset Snapdragon 888, 6, odnosno 8 GB memorije te baterija kapaciteta 4500 mAh. Na stranici Android Central spominju kako bi ovo mogao biti jedan od najboljih, odnosno best buy modela koje pokreće Android.

Slika nije dostupna Priprema li Samsung prvi savitljivi tablet?

Samsung je prošle godine model FE predstavio u rujnu, no čini se kako njegova nasljednika ove godine ne trebamo očekivati prije listopada. Jedan od razloga za to je i globalna nestašica čipova te bi, osim Snapdragona 888, ovaj smartphone mogao biti dostupan i sa Samsungovim čipsetom Exynos 2100. Sve službene informacije, uključujući i onu koja vjerojatno najviše zanima potencijalne kupce (cijena) trebali bi saznati za 2 mjeseca.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti