Priprema li Samsung prvi savitljivi tablet?

Službenih informacija nema, no prvi teaser mogli bi vidjeti već uskoro, prilikom predstavljanje nove generacije Galaxyja Z Fold.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.04.2021. / 11:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon dugogodišnjih najava i brojnih glasina, početkom 2019. Samsung je napokon predstavio svoj prvi telefon sa savitljivim ekranom. Za taj uređaj može se primijeniti poznata poslovica o prvim mačićima koji se bacaju u more, a nakon toga predstavili su i još jednu generaciju Folda, kao i model Z Flip. Početna očekivanja oko savitljivih telefona nisu bila velika jer je svima bilo jasno da je potrebno vrijeme da se tehnologija usavrši, a cijene snize te danas jako rijetko možemo naići na vlasnike pametnih telefona sa savitljivim ekranima.

Slika nije dostupna Samsung za 2021. priprema čak tri savitljiva telefona, uključujući i jedan jeftiniji model

Situacija bi se s vremenom trebala promijeniti te navodno o takvom uređaju razmišlja i Apple, što bi trebalo dati vjetar u leđa potražnji za telefonima sa savitljivim ekranima.

No čini se kako u Samsungu već razmišljaju i o drugim kategorijama uređaja sa savitljivim ekranima te mrežom sada kruže glasine kako pripremaju - Galaxy Z Fold Tab. Riječ je o tabletu koji bi se mogao saviti na tri dijela, a njegovo službeno predstavljanje možemo očekivati u prvom kvartalu sljedeće godine. Kako bi malo pobudio maštu ljubitelja svog brenda, Samsung bi tijekom predstavljanja treće generacije savitljivog telefona Fold mogao objaviti teaser videozapis koji bi trebao sadržavati neke informacije o savitljivom tabletu.

Osim takva tipa dizajna, odnosno dvostrukog preklapanja, postoji mogućnost da će se u Samsungu odlučiti na malo jednostavniji dizajn i jednostruko preklapanje, na sličan način na koji se preklapaju i pametni telefoni. No takav tablet vjerojatno neće imati vanjski ekran jer najvažnije informacije i obavijesti ipak primamo na telefone, ne tablete.

Slika nije dostupna Xiaomi predstavio svoj fleksibilni telefon: Najveći i najlakši na tržištu, s "tekućom lećom" za novu eru fotografije

Ideja o savitljivom tabletu je zanimljiva, pogotovo korisnicima koji često putuju jer će uređaj zauzimati manje mjesta, a nije teško pretpostaviti da bi dijagonala ekrana takva uređaja, kada se otvori, mogla biti veća u odnosu na dijagonalu (otvorenih) ekrana savitljivih pametnih telefona. Na Galaxy Z Foldu 2, ta dijagonala iznosi 7,6 inča.

Naravno, treba naglasiti kako još ništa nije službeno i uvijek postoji mogućnost da Samsung odustane ili odgodi predstavljanje ovog uređaja o čijoj će cijeni, koja sigurno neće biti mala, ovisiti njegov prodajni uspjeh.

Izvor: Tom`s Guide

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti