Samsung za 2021. priprema čak tri savitljiva telefona, uključujući i jedan jeftiniji model

Glasine kažu kako će Samsung, uz Flip 2 i Fold 3, predstaviti i jeftiniji savitljivi smartphone Fold 3 Lite.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.12.2020. / 08:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Telefoni sa savitljivim ekranima i dalje su mobilna egzotika namijenjena onima dubljeg džepa, no s napretkom tehnologije možemo očekivati da će takvi uređaji biti sve kvalitetniji i jeftiniji, a u skladu s tim i popularniji. Samsung je jedan od pionira na ovom tržištu koji je već predstavio dva modela savitljivog Folda te Galaxy Z Flip, a prema glasinama koje u posljednje vrijeme kruže mrežom, imaju velike planove za sljedeću godinu.

Urednica Zima i Galaxy Fold RECENZIJA: Samsung Galaxy Fold - fleksibilni telefon koji svi žele, a samo će ga neki i imati

Ono što možemo očekivati su čak tri nova modela savitljivih smartphonea, dva nasljednika dosadašnjih modela - dakle Galaxy Z Flip 2 i Galaxy Z Fold 3, ali planiraju privući i veći broj korisnika s cjenovno povoljnijim modelom Fold 3 Lite. Što bi za kategoriju prilično skupih savitljivih uređaja mogla značiti niža cijena teško je reći, no možemo pretpostaviti da će ona biti oko tisuću dolara, odnosno možda malo više od toga.

Nasljednik modela Flip, prema informacijama objavljenim na stranici Android Authority, trebao bi imati unutarnji ekran dijagonale 6,7 inča, što je ista veličina kao i prvi model, no zato bi sekundarni, odnosno vanjski ekran trebao biti puno veći. Na aktualnom modelu on iznosi samo 1,1 inč, dok bi na modelu Flip 2 on trebao iznositi 3 inča, što znači da bi za neke operacije na tom telefonu mogli koristiti samo vanjski ekran, bez otvaranja telefona.

Što se dva nadolazeća modela Folda tiče, oba bi trebala imati ekrane istih dimenzija - unutarnji dijagonale 7 inča, dok bi vanjski trebao biti 4-inčni, a iako nema previše informacija po čemu bi se telefoni razlikovali (spominje se da bi Fold 3 mogao imati kameru ispod ekrana i podršku za S-Pen), nije teško pretpostaviti da će model Lite imat slabiji hardver i vjerojatno manje kamera.

Samsung Z Flip - 5 RECENZIJA: Samsung Galaxy Z Flip - fleksibilni telefon koji napokon stane u džep

Još jedna glasina vezana uz Samsungove telefone, a o kojoj smo već pisali, odnosni se na seriju telefona Note koja bi mogla biti - ukinuta. Klasični Samsungovi flagship uređaji tako bi bili samo modeli iz serije S, dok bi poziciju Notea kao druge serije top-modela trebala zauzeti upravo nova generacija Folda.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti