Oppo zagolicao maštu korisnika i najavio svoj prvi savitljivi telefon

Sve službene informacije saznat ćemo sljedećeg tjedna, a zahvaljujući videozapisu objavljenom na Twitteru, znamo kako ovaj telefon izgleda.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.12.2021. / 12:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sljedećeg tjedna Oppo će dodatno zaoštriti konkurenciju na tržištu savitljivih telefona kojim trenutačno dominira Samsung. Jedan od vodećih ljudi Oppa Pete Lau na blogu je najavio model Find N, a na Twitteru je objavljen i kratki videozapis telefona, a njegovo službeno predstavljanje najavljeno je za 15. prosinca.

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G - 10 Veliki porast prodaje savitljivih telefona

U objavi na blogu Lau je priznao da su ih druge kompanije prestigle sa svojim savitljivim pametnim telefonima, no naglasio je kako nisu htjeli žuriti za trendovima jer prvi savitljivi telefoni ionako nisu bili izdržljivi, niti su imali korisničko iskustvo zbog kojeg bi bili prihvatljivi većini ljudi.

Umjesto toga, odlučili su sačekati i raditi na tehnologiji kako bi predstavili uređaj koji nudi odlično korisničko iskustvo. U tome su, tvrdi, i uspjeli te ćemo sljedeće srijede saznati sve detalje o tom telefonu. Njegov razvoj trajao je četiri godine te je dosad napravljeno šest generacija prototipova, a prva generacija bila je gotova još 2018. godine.

Video na Twitteru otkriva kako će Find N biti uređaj sličan Samsungovom Galaxy Foldu, dakle imat će vanjski ekran koji će se koristiti kao klasičan smartphone, no moći će se otvoriti i pretvoriti u tablet.

Bit će zanimljivo vidjeti hardverske specifikacije uređaja i, naravno, njegovu izdržljivost, a mnogima koji razmišljaju o kupovinu takvog oblika uređaja, najvažnija informacija trebala bi se odnositi na - cijenu.

Slika nije dostupna Procurile fotografije novih Samsungovih savitljivih telefona

Iako njihova prodaja raste, savitljivi telefoni i dalje zauzimaju mali dio tržišta te, dok se tehnologija ne usavrši te cijene dodatno ne padnu, ne treba očekivati da će moći zaprijetiti klasičnih pametnim telefonima.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti